Запіканка з баклажанів з помідорами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Запіканка з баклажанів з помідорами

Запіканка з баклажанів з помідорами порадує вас в будь-яку пору року. Цю страву впевнено можна назвати яскравою, стравою гарного настрою. Завдяки її барвистим компонентам вона розтопить душу кожного. Ароматні баклажани, соковиті помідори, ароматна цибуля, базилік, часник і мускатний горіх зроблять страву смачною, поживною, насиченою корисними вітамінами, емоціями і радістю. А ось сир моцарелла покриє запіканку ніжною плівочкою, що тягнеться, додавши страві вишуканості. І не забудьте про червоне вино, яке трохи сп'янить ваші думки. Але пам'ятайте, готувати таку радість потрібно тільки в хорошому настрої!

Інгредієнти

  • Баклажани - 4 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Базилік - 2 ст. л.
  • Помідор - 800 г.
  • Сир моцарелла - 200 г.
  • Сир пармезан - 150 г.
  • Червоне вино - 150 мл.
  • Часник - 4 зубці
  • Олія оливкова - 4 ст. л.
  • Мускатний горіх - 2 щіпки
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани вимити, два з них нарізати невеликими кубиками, решту - тонкими поздовжніми пластинами. Пластини посипати сіллю і відставити на 25-30 хв.

  • 02

    Цибулю і часник очистити, дрібно нашаткувати. Помідори вимити, нарізати часточками.

  • 03

    Промити баклажани від солі, обсушити. Обсмажити в 2 ст. л. розігрітої рослинної олії, по 2 хв. з кожного боку. Перекласти в миску.

  • 04

    Решту олії розігріти в сотейнику, покласти цибулю і кубики баклажанів. Обсмажити, помішуючи, 5 хв. Додати часник, помідори, вино, приправити сіллю і перцем. Дати закипіти і тушкувати без кришки 15 хв. Додати базилік, через 1 хв. зняти з вогню.

  • 05

    Прямокутну силіконову форму для запікання збризнути водою. Перекласти в неї третину пластин баклажанів, потім половину томатної начинки і половину сиру. Посипати мускатним горіхом і перцем.

  • 06

    Повторити шари з баклажанів, начинки і сиру, накрити решту пластинами баклажана, приправити мускатним горіхом і перцем. Посипати сумішшю тертих сирів. Готувати в розігрітій до 200°C духовці 30-35 хв.