Чуючи у назві страви слова "по-мексиканськи", мимоволі відразу думаємо про гострі страви, в яких безліч спецій і приправ. І ця страва не виняток. Так що ми відразу попереджаємо - буде гаряче! Але це не повинно вас зупиняти, тому що запечена риба під гострим соусом - це дуже незвично для нашої кухні! Тому така страва відмінно підійде для того, щоб дивувати ним усіх своїх гостей. Ви можете брати будь-який вид риби, який вам більше до смаку, заправляти її таким от гострим соусом і подавати як на святковий стіл, так і на звичайну сімейну вечерю. А головне, що гарнір до риби можна готувати такий, який подобається саме вам і вашим рідним.
Спочатку потрібно зробити хрестоподібні надрізи на рибі (можна використовувати будь-яку свіжу рибу, в даному рецепті використовується аргентина, можна також використовувати осетер, палтус, білугу), посолити і поперчити її, видавити одну половинку лайма. Після чого, відправити рибу в холодильник маринуватися на 30 хвилин.
Тепер готувати соус до риби. Для цього досить крупно нарізати 2 зубчики часнику. Обсмажити часник і орегано в оливковій олії до золотистого кольору.
Нарізати перець чилі кільцями. У посуд з просмаженим часником і орегано додати томатну пасту, перець чилі, сушений базилік, дрібку солі і видавити половинку лайма. Тушкувати на повільному вогні 10 хвилин.
Форму для запікання вистелити фольгою. Викласти у форму рибу. Готовим соусом полити рибу і відправити її в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин.