Запечений судак під сиром
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Запечений судак під сиром

Запечена риба - це в будь-якому випадку завжди смачно, корисно і низькокалорійно. Адже під час запікання всі корисні властивості продуктів зберігаються. А їх там ой як багато. Риба дуже корисна для кори головного мозку, вона живить його різними вітамінами і мікроелементами. Також вона здатна знижувати рівень холестерину і ваги, що теж важливо для багатьох. Щоб риба виходила смачною, заправте її соусом, який ми пропонуємо в цьому рецепті. Сир робить страву дуже легкою і соковитою. А овочі надають свій особливий смак. Так що можна навіть не робити до страви салат - в ньому все є: і цибуля, і перець. Страва - просто пальчики оближеш!

Інгредієнти

  • Судак - 2 кг.
  • Вершки (жирність 20-22%) - 500 мл.
  • Перець солодкий червоний (паприка) - 2 шт.
  • Сир твердих сортів (Пармезан) - 250 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сметана - 40 г.
  • Соняшникова олія - 60 мл.
  • Спеції - 0,25 ч. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Очистити цибулю і нарізати її півкільцями, а перець - кубиками. Далі обсмажити їх на олії.

  • 02

    Рибу нарізати великими шматочками (3-5 см.) і викласти щільно на деко.

  • 03

    Для соусу необхідно: змішати і трохи збити вершки, сметану, сіль і спеції (спеції можна використовувати будь-які на свій смак, які підходять до риби).

  • 04

    Зверху рибу засипати обсмаженою цибулею і перцем, і все залити соусом.

  • 05

    Деко поставити в попередньо розігріту до 180°C духовку і запікати протягом 30 хвилин.

  • 06

    Потім дістати деко з духовки і посипати натертим на крупній терці сиром. Запікати ще 15 хвилин.