Запечена свинина з гірчичною скоринкою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Запечена свинина з гірчичною скоринкою

Запекти свинину таким великим шматком - справа нескладна. Великий плюс цього рецепту в тому, що після запікання подавати страву можна різними способами. Або з якимсь гарніром, або ж порізати на шматочки і робити з ним бутерброди. Варіантів достатньо. Це дійсно універсальний рецепт для м'яса. Іноді буває - не знаєш, що вже приготувати, щоб порадувати свою сім'ю. Тоді спробуйте просто запекти м'ясо за цим рецептом. Гірчична скоринка з часником надає йому особливого смаку, а завдяки тому, що після запікання можна по-різному подавати м'ясо, ви швидко впораєтесь з цією стравою. Адже підготувати його для запікання нескладно. А вже як його подавати - справа ваша.

Інгредієнти

  • Свинина - 1кг
  • Яєчний жовток - 1шт
  • Зерниста гірчиця - 100г
  • Мед - 1 ст. л.
  • Часник - 1шт
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Вермут - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо обмити, обсушити за допомогою серветки.

  • 02

    Часник очистити і нарізати часточками. Зробити в м'ясі невеликі отвори і нашпигувати м'ясо шматочками часнику, натерти сіллю і перцем.

  • 03

    М'ясо згорнути в цілий шматок і перев'язати харчовою ниткою.

  • 04

    Змішати гірчицю, мед і яєчний жовток. Посолити, поперчити.

  • 05

    Нагріти духовку до 200°C градусів. М'ясо викласти в глибоке деко, за допомогою кулінарного пензлика покрити м'ясо медово-гірчичною сумішшю.

  • 06

    Покласти запікати в духовку. Через 20 хвилин полити м'ясо 3 ст.л. вермуту.

  • 07

    Запікати протягом 40 хвилин, періодично поливаючи соком, що стікає.