Печена картопля із салатом та беконом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Печена картопля із салатом та беконом

Все легше можна переконатися у тому, що картопля підходить не тільки для простих домашніх страв, а й цілком зійде як інгредієнт до більш красивих і оригінальних страв. Взяти навіть страву, яку ми вам зараз пропонуємо. Своєю незвичайною формою вона відразу підкорить всіх ваших гостей. Не кажучи вже про свої смакові переваги. Соковитий бекон зверху на картоплі робить всю страву не такою сухою. Салат, звичайно ж, надає їй свіжості і чудово довершує картоплю. Не кажучи вже про заправку, якою її поливають. Ця страва - чудово прикрасить будь-який стіл і буде до речі для будь-якого приводу. Тому навіть не думайте, а відразу приступайте до готування картоплі з салатом і беконом.

Інгредієнти

  • Картопля - 440 г.
  • Бекон - 80 г.
  • Кукурудза консервована - 310 г.
  • Стебло селери - 160 г.
  • Шпинат - 100 г.
  • Сік томатний - 30 мл.
  • Оцет бальзамічний - 15 мл.
  • Олія оливкова - 20 мл.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 200°C градусів. Добре помити картоплю і покласти в духовку. Запікати її близько 60 хвилин до м'якості.

  • 02

    У цей час змішати томатний сік, оцет і оливкову олію. Додати за смаком сіль і перець. Бекон нарізати скибочками і обсмажити.

  • 03

    Селеру помити і дрібно нарізати. Зробити на кожній картоплі хрестоподібний надріз, але не розрізати до кінця. У миску викласти шпинат, кукурудзу і селеру. Додати 2/3 частини заправки і обережно перемішати.

  • 04

    Викласти картоплю на тарілку, полити заправкою. У надріз у картоплі викласти салат, а зверху – бекон. Подавати картоплю гарячою, а салат повинен бути охолодженим.