Свій повсякденний раціон без картоплі не уявляють жителі багатьох країн по всьому світу. А багато національностей взагалі вважають картопля своїм стратегічним продуктом. На Україні картопля визнана взагалі національним продуктом. Батьківщиною картоплі між іншим є Південна Америка . З того моменту , коли картопля поширився за межі своєї історичної батьківщини - Америки він зайняв провідну позицію в національних кухнях всього світу. Картопля входить до складу багатьох страв. Сьогодні ми вам пропонуємо ще одне прекрасне і недороге блюдо , основою якого є картопля. Запечена картопля може бути універсальним гарніром або ж повноцінним самостійним блюдом.
Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Деко або форму змастити олією, викласти на дно скибочки картоплі. Додати за смаком сіль і перець.
Куряче філе зварити до готовності в підсоленій воді, потім охолодити. Покласти курку в чашу блендера і подрібнити. Додати майонез і добре перемішати. Викласти курку на картоплю.
Духовку розігріти до 200 градусів. Помідори помити, також нарізати тонкими скибочками і покласти на курку. Сир натерти на крупній тертці і покрити шаром сиру помідори.
Деко або форму поставити в розігріту духовку, запікати близько 15 хвилин, а потім знизити температуру до 150 градусів і запікати ще близько 30 хвилин. Подавати, прикрасивши зеленню.