Запечене філе сьомги
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Запечене філе сьомги

Не секрет, що червона риба дуже корисна для нашого організму. Однак під час її смаження або копчення більшість корисних речовин нейтралізуються. А ось запечена риба зберігає в собі всі вітаміни, якими багата сьомга. Запечене філе сьомги не вимагає багато зусиль для приготування, проте місця в шлунку радимо залишити якомога більше. Адже ви, безсумнівно, захочете добавки. У цій страві дуже важливо наповнити її прянощами і приправами, які подарують їй пікантності і чарівний смак. Завдяки коріандру, м'яті, лемонграссу і перцю чилі у вашому будинку і навіть за його межами буде панувати аромат гармонії, родинного щастя і затишку.

Інгредієнти

  • Філе сьомги - 1,5 кг.
  • Сіль - 8 г.
  • Зерна коріандру - 5 г.
  • Лайм - 1 шт.
  • Мед - 15 г.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Лемонграсс - 1 шт.
  • М'ята садова - 20 г.
  • Свіжий коріандр - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Ретельно поскребти та вимити шкірку риби. Філе натерти сіллю та витримати 10 хвилин. Потім посипати меленими зернами коріандру. Покласти рибу на листок кулінарної фольги.

  • 02

    Перець чилі промити та дрібно порубати. Лемонграсс дрібно нарубати. М'яту дрібно порізати. Змішати цедру та сік лайму, мед, перець чілі, лемонграсс і м'яту і отриманою сумішшю обмазати рибу.

  • 03

    Запікати в духовці при 200°C приблизно 15-18 хвилин.

  • 04

    Перед подачею на стіл посипати дрібнопорізаним свіжим коріандром.