Запечена сьомга під шпинатним соусом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 55 хв

Запечена сьомга під шпинатним соусом

Сьомга - представниця сімейства лососевих, більше того її називають "королевою лососів". Порада: при виборі свіжої сьомги потрібно знати, що у цієї риби у свіжому вигляді немає яскраво вираженого рибного запаху, тушка повинна бути щільною і пружною. М'ясо у цієї рибки ніжне і не вимагає тривалої термічної обробки: не потрібно його довго замочувати, смажити або варити. Термічна обробка повинна бути короткочасною, і тоді смак риби вийде близьким до ідеального. Запечена сьомга під шпинатним соусом - один із варіантів приготування цієї риби. Сьомга ідеально підходить для запікання. У вас вийде дуже смачна рибка під ніжним соусом.

Інгредієнти

  • Сьомга - 700 г.
  • Вершки 15-20% - 300 мл.
  • Цибуля - 150 г.
  • Шпинат - 100 г.
  • Часник - 3 зубчика
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сік лимона - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рибу нарізати шматочками товщиною близько 1-1.5 см., викласти у форму для запікання. Посолити, поперчити. Збризнути соком лимона. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180°C протягом 25-30 хвилин.

  • 02

    Для приготування соусу нарізати дрібно часник і цибулю. Шпинат також дрібно нарізати.

  • 03

    На соняшниковій олії злегка обсмажити цибулю і часник.

  • 04

    Додати вершки, перемішати. Варити до легкого загустіння.

  • 05

    У масу додати шпинат. Перемішати.

  • 06

    Посолити, поперчити, прибрати з вогню. На тарілки викласти рибу, полити соусом.