Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Баклажани по-українськи
Баклажани по-українськи

Баклажани по-українськи

Баклажани - дивовижні овочі. Рецептів страв з них кожна господиня знає безліч. Переваги української кухні в тому, що баклажани не піддаються тривалій термічній обробці у великій кількості жиру, а значить, зберігають максимум своїх корисних властивостей. У рецептах баклажани прекрасно поєднуються з іншими овочами. Прикладом тому може служити запропоноване блюдо, в якому баклажани гармонійно поєднуються з болгарським перцем, цибулею і помідорами. Баклажани по-українськи - пісне, ароматне, ситне блюдо на швидку руку. Подавати його краще гарячим, посипавши зеленню.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Паста томатна — 50 г.
  2. 2. Часник — 2 шт.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Перець чорний мелений — за смаком
  5. 5. Бульйон овочевий — 100 мл.
  6. 6. Перець болгарський — 100 г.
  7. 7. Олія рослинна — 4 ст. л.
  8. 8. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  9. 9. Помідори — 200 г.
  10. 10. Баклажани — 200 г.

Етапи готування

  1. Баклажани і помідори очистити від шкірки, нарізати великими шматочками.

  2. Цибулю очистити і нарізати скибочками, перець нарізати соломкою.

  3. Розігріти сковороду з олією, висипати нарізані овочі, обсмажити, потім влити бульйон, додати подрібнений часник і томатну пасту, посолити і поперчити за смаком, тушкувати протягом 15-20 хвилин.