Баклажани по-українськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Баклажани по-українськи

Баклажани - дивовижні овочі. Рецептів страв з них кожна господиня знає безліч. Переваги української кухні в тому, що баклажани не піддаються тривалій термічній обробці у великій кількості жиру, а значить, зберігають максимум своїх корисних властивостей. У рецептах баклажани прекрасно поєднуються з іншими овочами. Прикладом тому може служити запропоноване блюдо, в якому баклажани гармонійно поєднуються з болгарським перцем, цибулею і помідорами. Баклажани по-українськи - пісне, ароматне, ситне блюдо на швидку руку. Подавати його краще гарячим, посипавши зеленню.

Інгредієнти

  • Паста томатна - 50 г.
  • Часник - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Бульйон овочевий - 100 мл.
  • Перець болгарський - 100 г.
  • Олія рослинна - 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Помідори - 200 г.
  • Баклажани - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани і помідори очистити від шкірки, нарізати великими шматочками.

  • 02

    Цибулю очистити і нарізати скибочками, перець нарізати соломкою.

  • 03

    Розігріти сковороду з олією, висипати нарізані овочі, обсмажити, потім влити бульйон, додати подрібнений часник і томатну пасту, посолити і поперчити за смаком, тушкувати протягом 15-20 хвилин.