Баклажани - дивовижні овочі. Рецептів страв з них кожна господиня знає безліч. Переваги української кухні в тому, що баклажани не піддаються тривалій термічній обробці у великій кількості жиру, а значить, зберігають максимум своїх корисних властивостей. У рецептах баклажани прекрасно поєднуються з іншими овочами. Прикладом тому може служити запропоноване блюдо, в якому баклажани гармонійно поєднуються з болгарським перцем, цибулею і помідорами. Баклажани по-українськи - пісне, ароматне, ситне блюдо на швидку руку. Подавати його краще гарячим, посипавши зеленню.
Баклажани і помідори очистити від шкірки, нарізати великими шматочками.
Цибулю очистити і нарізати скибочками, перець нарізати соломкою.
Розігріти сковороду з олією, висипати нарізані овочі, обсмажити, потім влити бульйон, додати подрібнений часник і томатну пасту, посолити і поперчити за смаком, тушкувати протягом 15-20 хвилин.