Баклажани з кускусом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Баклажани з кускусом

Раз вже страва у нас з кускусом, то слід для початку поговорити про нього. Так називають крупу, з якої готують потім страву з аналогічною назвою. Роблять його на основі манної крупи з твердої пшениці. Кускус досить поширений в Марокко, Лівії, Алжирі. І якщо зазвичай його готують з м'ясом, то з нашим рецептом спробуйте приготувати його з овочами, зеленою цибулею і часником. Запечений кускус в баклажані - це дуже незвично і водночас дуже цікаво, оскільки нові страви завжди викликають інтерес до себе. А спробувавши його шматочок, ви будете в захопленні. Подавати таку страву можна як повноцінну і самостійну, так і з різними закусками.

Інгредієнти

  • Кускус - 200 г.
  • Баклажан - 4 шт.
  • Цибуля зелена - 1 шт.
  • Перець червоний (солодкий) - 1 шт.
  • Перець зелений (солодкий) - 1 шт.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Зелень - 2 ст. л.
  • Сир твердий - 80 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Часник - 1 зуб.

Етапи приготування

  • 01

    Кускус відварити в підсоленій воді до готовності.

  • 02

    Баклажани помити, обсушити, розрізати уздовж. Вийняти м'якоть, залишивши борти і посолити.

  • 03

    Зелену цибулю і часник почистити, дрібно нарізати кружечками і підсмажити на оливковій олії. М'якоть баклажанів подрібнити і додати до цибулі.

  • 04

    Перець помити, розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати невеликими шматочками. Також додати до цибулі і баклажанів.

  • 05

    Смажити 2 хвилини, постійно помішуючи. Посолити і поперчити. Додати кускус і тушкувати ще 2 хвилини.

  • 06

    Половинки баклажанів наповнити начинкою з овочів і кускусу, посипати тертим сиром і поставити в духовку на 30 хвилин при температурі 180˚С.