Раз вже страва у нас з кускусом, то слід для початку поговорити про нього. Так називають крупу, з якої готують потім страву з аналогічною назвою. Роблять його на основі манної крупи з твердої пшениці. Кускус досить поширений в Марокко, Лівії, Алжирі. І якщо зазвичай його готують з м'ясом, то з нашим рецептом спробуйте приготувати його з овочами, зеленою цибулею і часником. Запечений кускус в баклажані - це дуже незвично і водночас дуже цікаво, оскільки нові страви завжди викликають інтерес до себе. А спробувавши його шматочок, ви будете в захопленні. Подавати таку страву можна як повноцінну і самостійну, так і з різними закусками.
Кускус відварити в підсоленій воді до готовності.
Баклажани помити, обсушити, розрізати уздовж. Вийняти м'якоть, залишивши борти і посолити.
Зелену цибулю і часник почистити, дрібно нарізати кружечками і підсмажити на оливковій олії. М'якоть баклажанів подрібнити і додати до цибулі.
Перець помити, розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати невеликими шматочками. Також додати до цибулі і баклажанів.
Смажити 2 хвилини, постійно помішуючи. Посолити і поперчити. Додати кускус і тушкувати ще 2 хвилини.
Половинки баклажанів наповнити начинкою з овочів і кускусу, посипати тертим сиром і поставити в духовку на 30 хвилин при температурі 180˚С.