Баклажани з м'ясом у горщиках
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Баклажани з м'ясом у горщиках

Овочі та м'ясо - ідеальне поєднання. А доповнення у вигляді сиру і сметани подарує будь-якій страві вишуканий смак. Важливо також знати: щоб запіканка не пригоріла, обов'язково верхнім шаром потрібно укладати овочі, наприклад цибулю, вона пускає під час готування сік, і не дає пригоріти страві. Інший варіант - накрити горщики фольгою. Баклажани, які ми використовуємо в рецепті, досить часто застосовують в кулінарії, особливо добре овоч поєднується з м'ясом. Проте, в XVI столітті, європейці невміло відносилися до синього плоду, що і послужило тому, що його вважали отруйним. Навіть виникали сумніви про майбутнє застосування баклажана. У вас таких сумнівів точно не з'явиться, адже сьогодні відомо, що "синенькі" (так назвали баклажан росіяни) не лише смачні, але і дуже корисні, а ще і низькокалорійні.

Інгредієнти

  • Яловичина - 600 г.
  • Баклажан - 500 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Картопля - 600 г.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Сметана - 100 мл.
  • Бульйон - 400 мл.
  • Олія - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани помити. Потім нарізати кубиками. Висипати в миску. Посолити. Залишити на 20 хвилин.

  • 02

    Картоплю і цибулю очистити. Нарізати. Обсмажити. Перекласти в іншу ємність. Потім обсмажити баклажани.

  • 03

    М'ясо нарізати шматочками. Посолити. Обсмажити окремо від овочів. Підготувати горщик. Скласти інгредієнти шарами: картопля з цибулею, м'ясо, баклажани. Зробити таких декілька шарів.

  • 04

    Залити інгредієнти водою (бульйоном). Натерти сир. Додати до нього сметану. Змішати. Полити сумішшю запіканку. Відправити до розігрітої духовки (200ºС ). Готувати 30 хвилин, не накриваючи кришкою.