Овочі та м'ясо - ідеальне поєднання. А доповнення у вигляді сиру і сметани подарує будь-якій страві вишуканий смак. Важливо також знати: щоб запіканка не пригоріла, обов'язково верхнім шаром потрібно укладати овочі, наприклад цибулю, вона пускає під час готування сік, і не дає пригоріти страві. Інший варіант - накрити горщики фольгою. Баклажани, які ми використовуємо в рецепті, досить часто застосовують в кулінарії, особливо добре овоч поєднується з м'ясом. Проте, в XVI столітті, європейці невміло відносилися до синього плоду, що і послужило тому, що його вважали отруйним. Навіть виникали сумніви про майбутнє застосування баклажана. У вас таких сумнівів точно не з'явиться, адже сьогодні відомо, що "синенькі" (так назвали баклажан росіяни) не лише смачні, але і дуже корисні, а ще і низькокалорійні.
Баклажани помити. Потім нарізати кубиками. Висипати в миску. Посолити. Залишити на 20 хвилин.
Картоплю і цибулю очистити. Нарізати. Обсмажити. Перекласти в іншу ємність. Потім обсмажити баклажани.
М'ясо нарізати шматочками. Посолити. Обсмажити окремо від овочів. Підготувати горщик. Скласти інгредієнти шарами: картопля з цибулею, м'ясо, баклажани. Зробити таких декілька шарів.
Залити інгредієнти водою (бульйоном). Натерти сир. Додати до нього сметану. Змішати. Полити сумішшю запіканку. Відправити до розігрітої духовки (200ºС ). Готувати 30 хвилин, не накриваючи кришкою.