Балиш по-татарськи
Кількість порцій - 10
Час приготування - 2 г 30 хв

Балиш по-татарськи

Це дуже старовинна національна страва татарської кухні, яку готували на свята в печі. Балиш - це великий пиріг з бездріжджового тіста з м'ясом і картоплею. Особливо смачна нижня частина пирога, так як вона просякнута м'ясними соками. Приготування балиша займе у Вас чимало часу, але це окупиться тим задоволенням, яке Ви отримаєте, спробувавши його. Замість теплої кип'яченої води, як запропоновано в даному рецепті, можна заливати в пиріг бульйон. Подавати балиш потрібно гарячим. Верхню частину свіжоприготованого пирога зазвичай ділять між усіма членами застілля, а начинку розкладають і їдять за допомогою приладів. Якщо балиш їдять охолодженим, то його ріжуть на порційні шматки і прилади вже не потрібні.

Інгредієнти

  • Вода - 250 мл.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Вершкове масло - за смаком
  • Борошно - 300 г.
  • М'ясо - 0,5 кг.
  • Картопля - 750 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Яйця - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати картоплю і м'ясо, посолити, поперчити, додати спеції і добре перемішати.

  • 02

    Замісити тісто з 1 яйця, борошна, води і солі. Розкачати перший корж товщиною 0,5 см. і розміром з форму для запікання. Форму змастити соняшниковою олією.

  • 03

    Укласти у форму. Зробити бортики, викласти на корж начинку.

  • 04

    Розкачати друге коло, в середині зробити отвір. Накрити коржем начинку і защипнути края.

  • 05

    Зробити кришечку, за розміром отвору пирога. Змастити жовтком.

  • 06

    Поставити в духовку на 2 години при температурі 150°C і випікати. За 10 хв. до готовності відкрити кришечку і залити 1 склянку теплої кип'яченої води. Змастити верхівку пирога вершковим маслом.