Балтійський салат зі шпротами
Кількість порцій - 1
Час приготування - 20 хв

Балтійський салат зі шпротами

У радянські часи балтійські шпроти вважалися справжнім делікатесом, а в наш час шпроти вже не є дефіцитом, їх можна придбати в будь-якому магазині за прийнятною ціною. Виявляється, зі шпротами виходять не тільки смачні грінки і бутерброди, але і приголомшливі салати. Готуються вони дуже легко і швидко, а виходять шалено смачними і красивими. Шпроти, як і будь-які інші рибні продукти корисні для людського мозку, вони необхідні для того, щоб він працював максимально активно. Шпроти прекрасно поєднуються з будь-якими овочами і зеленню, що робить салат ще більш корисним. Салат зі шпротами - це не тільки смачне і оригінальне, але і дуже ситне блюдо.

Інгредієнти

  • Картопля - 2 шт.
  • Огірки - 2 шт.
  • Помідори черрі - 6 шт.
  • Оливки - за смаком
  • Салат зелений - 2 пучка
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія оливкова - 100 мл.
  • Оцет винний - 1 ст. л.
  • Шпроти - 160 г.
  • Яйце перепелине - 5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити окремо картоплю і яйця. Остудити, очистити від шкірки.

  • 02

    Картоплю разом із огірками нарізати кубиками, яйця із помідорами нарізати навпіл. Злити масло зі шпрот.

  • 03

    Змішати в салатниці листя салату, оливки, яйця, картоплю і огірки, помідори, шпроти. Додати сіль і перець за смаком, заправити оливково-оцтовою заправкою.