Банановий татін
Кількість порцій - 8
Час приготування - 50 хв

Банановий татін

Якщо вам сьогодні хочеться чогось цікавого, то пропонуємо спекти вам десерт банановий татін. Рецепт татіну прийшов до нас з французької кухні і зайняв почесне місце. Існує дуже цікава французька легенда походження пирога. І справді, процес приготування пирога дуже цікавий і незвичайний, так як запікається татін як би "навиворіт". До речі, скажемо вам по секрету, зараз дуже модно пекти такі перевернуті пироги, які і називаються татін. Ви залишитеся задоволені цими ароматними м'якими розплавленими бананами в карамелі. А як вони поєднуються разом з цією хрусткою скоринкою листкового тіста - просто неможливо встояти перед цією смакотою. Татін можна подавати зі збитими вершками, як варіант.

Інгредієнти

  • Борошно - 230 г.
  • Банани - 4 шт.
  • Вершкове масло - 210 г.
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Цукор - 75 г.
  • Вершки - 50 мл.
  • Холодна вода - 6 ст. л.
  • Сіль - 1 щіпка

Етапи приготування

  • 01

    Змішати борошно з сіллю, яєчний жовток збити з холодною водою.

  • 02

    У борошно з сіллю додати нарізане кубиками вершкове масло (160 г.) і збитий з водою жовток. Замісити тісто, поставити його на 30 хвилин у холодильник.

  • 03

    Очищені банани нарізати кружечками і покласти у форму для запікання.

  • 04

    На сковорідці розтопити 50 г. вершкового масла і 75 г. цукру. Довести карамель до кипіння, постійно помішуючи. Влити вершки і варити, помішуючи, 1 хвилину. Залити банани карамеллю.

  • 05

    Розкачати тісто за розміром трохи більше, ніж форма для випікання. Накрити тістом банани, сформувати стінки пирога, загинаючи краї всередину.

  • 06

    Поставити татін в розігріту до 200°C духовку. Випікати 20-25 хвилин.