Банани використовують в якості натуральних підсолоджуючих інгредієнтів в багатьох солодких стравах. Адже, це й не дивно банани містять багато сахорози. І не тільки, банани дуже багаті калієм, тому корисні при проблемах із серцем. Вони містять багато мікроелементів і вітамінів, споживання яких дуже добре впливає на організм в цілому. Крім того, вони допомагають впоратися з ожирінням. Як бачите самі, банани це дуже корисний фрукт. У складі нашої страви свіжі банани будуть давати ту натуральну солодкість, при якій страва буде насиченою, але в той же час не приторною. Страва бананово- яблучний бургер на сніданок сама говорить за себе своєю назвою, тобто вона дуже добре підійде для сніданку.
Для "котлет" змішати вівсяні пластівці, мед або джем, насіння льону, ваніль, корицю, кокосову стружку і молоко, сформувати котлети і підсмажити на сухій сковорідці з антипригарним покриттям по 3 хвилини з кожного боку.
Потім на сухій сковороді підсушити розрізані навпіл булочки, змастити обидві сторони арахісовим маслом.
Далі на булочку викласти вівсяну "котлету", полити джемом або медом, зверху викласти порізаний банан.