Банани у тісті
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Банани у тісті

Фрукти завжди вважалися унікальними джерелами вітамінів. Банани не виняток. За тривалий час люди вивели більше 60 видів цього фрукта. Складаються банани в основному з води, аж цілих 70%. Їх корисності можуть позаздрити інші фрукти: вітамін С, А , групи В, білки, вуглеводи, мінерали та інші корисні речовини містять в собі банани. Подарувати гарний настрій під силу тільки цьому екзотичному фрукту, адже в ньому міститься вітамін В6, який відповідає, за самопочуття. Виявляється, банани вживають не тільки у свіжому вигляді. З них можна робити борошно, мармелад, вино, джеми, і ще їх можна варити, пекти, смажити, сушити і консервувати. Рецептів дуже багато. Наприклад, банан в тісті. Загорнутий в тісто банан, присипаний цукровою пудрою і корицею, подарує святковий настрій і неповторний смак.

Інгредієнти

  • Банан - 2 шт.
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно - 70 г.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цукор - 150 г.
  • Сіль - 3 г.

Етапи приготування

  • 01

    Збити яйця з цукром. Посолити. Додати розпушувач і маленькими порціями всипати борошно. Вимісити тісто.

  • 02

    На водяній бані розтопити вершкове масло. Додати його в тісто. Розмішати. Узяти шматочок масла і змастити ним спеціальні форми у вигляді склянки.

  • 03

    Отримане тісто викласти наполовину у форми. Нарізати очищений від шкірки банан на 4 частини. Кожен шматочок покласти в тісто.

  • 04

    Поставити форми з бананами в розігріту до 180ºС духовку на півгодини. Періодично дивитися у неї.

  • 05

    Готові банани можна нарізати на шматочки. Подавати, посипавши цукровою пудрою або корицею.