Баниця
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Баниця

Не всі знають, що баниця - це національна болгарська страва. Якщо коротко, то це пиріг із бринзою. Баниця дуже популярна на території Болгарії. А трошки підсоливши цю страву і наливши чашечку кислого молока, можна і зовсім дуже ситно пообідати, що між іншим роблять багато болгарців. І ми вам скажемо, що не дарма вони так роблять, тому що баниця дуже поживна страва і до того ж дуже корисна. Адже, бринза відрізняється підвищеним вмістом кальцію, калію, фтору і фосфору. До того ж, жирів в ній менше, а білків - більше і тому вживаючи її ви поліпшите стан свого здоров'я і фігуру теж. А ще корисно її вживати вагітним і годуючим матерям. Обов'язково приготуйте баницю.

Інгредієнти

  • Борошно - 640 г.
  • Бринза - 250 г.
  • Яйця - 6 шт.
  • Олія соняшникова - 40 г.
  • Оцет - 20 г.
  • Молоко - 100 мл.
  • Вершкове масло - 60 г.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати борошно, 1 яйце, вершкове масло (20 г.), оцет. Замісити тісто.

  • 02

    На тертці подрібнити бринзу, змішати її з яйцями (3 шт.) і молоком.

  • 03

    Із тіста сформувати 12 коржів. Змастити коржі вершковим маслом (20 г.), накласти одна на іншу і розкачати два листа за розмірами деко.

  • 04

    Один лист викласти на деко, змащене олією. Зверху рівномірно нанести сирний фарш і накрити його іншим розкатаним листом тіста.

  • 05

    Краї листів з'єднати, витягнувши трохи нижній лист і накрити їм верхній. Зробити кілька проколів виделкою, скропити добре розігрітим вершковим маслом (20 г.) і залити 2 збитими яйцями.

  • 06

    Випекти в середньо нагрітій жаровій шафі.