Банниця
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Банниця

Банниця - це традиційне блюдо болгарської кухні. Банниця є предметом традиційним і обов'язковим практично на всі болгарські свята, на Старий Новий рік і Масляну. Цей листковий пиріг із прісного тіста можна приготувати з різними начинками. Начинки використовують найрізноманітніші, кому що подобається: з цибулі-порею, з м'яса, зі шпинату, з яблук і з багато чого іншого. Але найпопулярніша банниця - з начинкою з бринзи і яєць. Чим тонше ви розкотите тісто, тим смачніше буде готовий пиріг. Правильно приготовлена банниця зверху буде хрусткою, а всередині - м'якою.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Молоко - 300 мл.
  • Тісто листкове - 500 г.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Сир бринза - 300 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розморозити тісто. Бринзу покласти в миску, виделкою розчавити на дрібні шматочки, додати до сиру 3 яйця, перемішати.

  • 02

    Змастити форму маслом, покласти попередньо лист розкачаного тіста, змастити маслом зверху, викласти частину начинки, цю ж процедуру повторити для 6 листів тіста (зверху повинен бути лист тіста).

  • 03

    Влити в миску 300 мл. молока, додати 1 яйце, ретельно перемішати до однорідної маси, залити зверху пиріг.

  • 04

    Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка.