Бажаєте справити вражання і зробити вечір незабутнім, тоді баранина по-середземноморському до ваших послуг. Потіште вашу другу половинку чудовою вечерею. Для цього необхідно вибрати якісну баранину і увійти у творчий процес створення цієї шикарної страви. Пікантний і ароматний маринад із часнику, рожевого перцю і розмарину – невід’ємна частина приготування м’яса. Також необхідним елементом є овочі, котрі якнайкраще поєднуються з бараниною – перець, цибуля і картопля. Виклавши м’ясо на деко, ми посипаємо його пелюстками часнику, горошинами рожевого перцю, розмарином та лимонною цедрою. Коли ви все це помістите запікатися до духовки, то одразу ж відчуєте неймовірний аромат, що дає ваша страва, його неможливо з чимось сплутати, це просто ідеальне поєднання інгредієнтів. Ця страва перетворить звичайну вечерю в найкращу романтичну подію, що надовго залишиться у вашій пам’яті.
Баранину нарізати порційними шматочками середнього розміру.
Пару зубчиків часнику, 1 ч. л. солі, кілька "голочок" розмарину і 10-12 горошин рожевого перцю розім'яти в ступці в кашку. Додати до кашки 3-4 ст. л. оливкової олії. Вилити підготовлений маринад до м'яса.
З половинки лимона вичавити сік і додати його до м'яса. Перемішати. Залишити маринуватися на пару годин. З використаної половинки лимона зняти цедру і нарізати її тонкими смужками (вони стануть у нагоді пізніше).
Підготувати овочі. Перець, цибулю і картоплю довільно порізати на шматочки середнього розміру, часник - на пелюстки.
У попередньо змащене оливковою олією деко викласти овочі, додати м'ясо, оливки. Перемішати.
Зверху посипати пелюстками часнику, рожевим перцем, лимонною цедрою, гілочками розмарину.
Поставити в попередньо розігріту до 200°С духовку. Випікати до готовності. З деко повинен повністю випаруватися сік, а м'ясо і овочі - покритися апетитною золотистою скоринкою.