Баранина по-середземноморському
Кількість порцій - 2
Час приготування - 3 г

Баранина по-середземноморському

Бажаєте справити вражання і зробити вечір незабутнім, тоді баранина по-середземноморському до ваших послуг. Потіште вашу другу половинку чудовою вечерею. Для цього необхідно вибрати якісну баранину і увійти у творчий процес створення цієї шикарної страви. Пікантний і ароматний маринад із часнику, рожевого перцю і розмарину – невід’ємна частина приготування м’яса. Також необхідним елементом є овочі, котрі якнайкраще поєднуються з бараниною – перець, цибуля і картопля. Виклавши м’ясо на деко, ми посипаємо його пелюстками часнику, горошинами рожевого перцю, розмарином та лимонною цедрою. Коли ви все це помістите запікатися до духовки, то одразу ж відчуєте неймовірний аромат, що дає ваша страва, його неможливо з чимось сплутати, це просто ідеальне поєднання інгредієнтів. Ця страва перетворить звичайну вечерю в найкращу романтичну подію, що надовго залишиться у вашій пам’яті.

Інгредієнти

  • Картопля - 5-6 шт.
  • Оливки без кісточки - 1 банка
  • Часник - 4-5 зубчики
  • Червона цибуля - 2 шт.
  • Лимон - 1/2 шт.
  • Болгарський перець - 2 шт.
  • Баранина - 500-700 г.
  • Розмарин - 4-5 гілочки
  • Рожевий перець - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - 4-5 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Баранину нарізати порційними шматочками середнього розміру.

  • 02

    Пару зубчиків часнику, 1 ч. л. солі, кілька "голочок" розмарину і 10-12 горошин рожевого перцю розім'яти в ступці в кашку. Додати до кашки 3-4 ст. л. оливкової олії. Вилити підготовлений маринад до м'яса.

  • 03

    З половинки лимона вичавити сік і додати його до м'яса. Перемішати. Залишити маринуватися на пару годин. З використаної половинки лимона зняти цедру і нарізати її тонкими смужками (вони стануть у нагоді пізніше).

  • 04

    Підготувати овочі. Перець, цибулю і картоплю довільно порізати на шматочки середнього розміру, часник - на пелюстки.

  • 05

    У попередньо змащене оливковою олією деко викласти овочі, додати м'ясо, оливки. Перемішати.

  • 06

    Зверху посипати пелюстками часнику, рожевим перцем, лимонною цедрою, гілочками розмарину.

  • 07

    Поставити в попередньо розігріту до 200°С духовку. Випікати до готовності. З деко повинен повністю випаруватися сік, а м'ясо і овочі - покритися апетитною золотистою скоринкою.