Баранина з овочами, запечена в рукаві
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Баранина з овочами, запечена в рукаві

Запікання в рукаві - це чудовий спосіб приготувати смачну страву, не витрачаючи багато часу і сил. У випадку з бараниною, як і з будь-яким іншим м'ясом, головне в успіху приготування - якість м'яса. Дуже важливо для більш сильного аромату і смаку давати баранині маринуватися мінімум кілька годин. Гарнір, який готується разом з м'ясом в рукаві, вийде дуже ароматним і смачним, так як просочиться ароматами і жирком. Не забувайте: баранина - це м'ясо, яке завжди повинно подаватися гарячим, тому коли воно остигає, жирок твердне і стає неприємним на смак. Баранина з овочами, запечена в рукаві - страва гідна будь-якого святкового столу.

Інгредієнти

  • Баранина - 1 кг.
  • Баклажани - 250 г.
  • Кабачки - 200 г.
  • Болгарський перець - 150 г.
  • Помідори - 200 г.
  • Часник - 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста - 150 г.
  • Соняшникова олія - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння і нарізати невеликими кубиками.

  • 02

    Помідори порізати на 4-5 частин.

  • 03

    Баклажани нарізати невеликими шматочками.

  • 04

    Кабачки і перець (очистити від насіння) нарізати кубиками.

  • 05

    У мисці змішати цибулю, помідори, кабачки, перець і баклажани. Овочі посолити і поперчити за смаком, а потім скласти в рукав для запікання.

  • 06

    Часник очистити від лушпиння і пропустити через прес. Потім змішати часник з олією в окремій мисці.

  • 07

    Отриманим маринадом обмазати м'ясо, а далі м'ясо покласти в рукав на овочі. Рукав запечатати і покласти в форму.

  • 08

    Форму відправити в духовку і випікати при температурі 180°С протягом 1,2-1,3 годин.