Баранина, тушкована з чорносливом і корицею
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Баранина, тушкована з чорносливом і корицею

Баранина - це сорт м'яса на любителя. Але якщо її правильно приготувати, то вона назавжди увійде в розряд улюблених страв. Баранина тушкована, смажена, парена, копчена - це корисне і ситне блюдо у безлічі народів. Баранина тушкована з чорносливом - це смачне і неймовірно ароматне блюдо. Завдяки тепловій обробці м'яса в кілька етапів, баранина стає дуже соковитою і ніжною. При тушканні баранини може виходити специфічний запах. Тому, щоб м'ясо в підсумку вийшло смачне і ароматне, в нього додають цибулю і корицю. Але по-справжньому ніжність і неповторний смак в даному блюді їй додає чорнослив. А ідеальним гарніром для тушкованої баранини є рис.

Інгредієнти

  • Баранина - 1 кг
  • Чорнослив - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 150 г.
  • Кориця - 1 паличка
  • Чорний перець горошком - 15 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння і нарізати соломкою. Чорнослив нарізати невеликими шматочками.

  • 02

    М'ясо нарізати шматочками, товщиною близько 1,5 см.

  • 03

    На соняшниковій олії злегка обсмажити цибулю, а потім додати до нього порізане м'ясо. Тушкувати так приблизно 3-4 хвилини.

  • 04

    Потім м'ясо перевернути на іншу сторону, накрити сковорідку кришкою і залишити тушкуватися на невеликому вогні близько 10-15 хвилин.

  • 05

    Потім в сковороду додати чорнослив, перець горошком і паличку кориці. Налити близько 100 мл. води і тушкувати на невеликому вогні 35-40 хвилин.

  • 06

    Потім м'ясо знову перевернути на інший бік, за смаком посолити і поперчити. І залишити тушкуватися на 15-20 хвилин.