
Оксамитовий суп із цукіні
Щоденне вживання гарячої рідкої їжі сприятливо впливає на травну систему людини. Існує величезна кількість рецептів різного виду супів. Оксамитовий суп з цукіні - це знахідка для любителів супів-пюре. Густий, смачний і зігріваючий, завдяки гостроті і аромату каррі. Овоч цукіні мало відрізняється від кабачків, однак має унікальні корисні властивості. Він входить в раціон післяопераційних хворих з проблемами шлунково-кишкового тракту, збагачує організм вітамінами групи С і В. Цукіні швидко і легко засвоюється, тому добре підходить для людей на дієті. Готовий суп з цукіні розливають по тарілках і прикрашають помідорами черрі і зеленню кінзи або будь-якою іншою.
- 1. Цукіні — 2 шт.
- 2. Масло вершкове — 2 ст. л.
- 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 4. Часник — 1 шт.
- 5. Карі — 1 ч.л.
- 6. Вершки — 100 мл.
- 7. Бульйон курячий — 500 мл.
Етапи готування
Цукіні помити, нарізати шматочками. Цибулю і часник подрібнити.
Нагріти сковороду, додати в неї вершкове масло, висипати цукіні і цибулю з часником, тушкувати 5-7 хвилин.
М'які овочі подрібнити в блендері. Додати до суміші з блендера бульйон, карі, влити вершки, повторно подрібнити в блендері.
Повернути суміш на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню.