Ячна каша з куркою та овочами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Ячна каша з куркою та овочами

Не дивлячись на те, що перлову кашу діти не дуже люблять і навіть часто відмовляються її їсти, все таки вона дуже потрібна нашому організму. У ній дуже багато правильних вуглеводів. Тому з'ївши порцію перловки вранці, ви зарядитесь енергією на цілий день. Крім того в ній дуже багато мінеральних речовин і вітамінів, особливо групи В. Якщо ж ваша дитина та й ви самі все таки не прихильник перлової каші, спробуйте приготувати її з куркою і овочами. По-перше, тоді до такої страви можна навіть не робити салат, так як в ній вже містяться овочі. По-друге, тоді каша буде мати зовсім інший смак, і, швидше за все, ви навіть полюбите її.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 330 г
  • Морква - 1 шт.
  • Окріп - 700 мл
  • Ячна крупа - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Соняшникова рафінована олія - 75 мл
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Масло вершкове - 40 г

Етапи приготування

  • 01

    Куряче філе (зІ шкірою або без, за ​​вашим бажанням) нарізаємо дрібними кубиками.

  • 02

    Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими смужками.

  • 03

    Моркву чистимо і нарізаємо тонкою довгою соломкою або, ще краще, натираємо на тертці для корейської моркви.

  • 04

    На соняшниковій рафінованій олії обсмажуємо шматочки курячого філе. Додаємо до м'яса цибулю і моркву.

  • 05

    Обсмажуємо м'ясо з овочами на середньому вогні до м'якості моркви.

  • 06

    Перекладаємо вміст сковороди в невеликий сотейник або каструлю. Вливаємо окріп.

  • 07

    Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

  • 08

    Промиту кілька разів перлову крупу всипаємо в каструлю до м'яса з овочами. Ставимо каструлю на сильний вогонь.

  • 09

    Коли вода повторно закипить, накриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні до готовності перлової крупи. У міру необхідності кашу перемішуємо і підливаємо окріп. У підсумку вода повинна повністю увібратися.

  • 10

    В кінці приготування додаємо в кашу вершкове масло і знімаємо каструлю з плити. Накриваємо рушником і даємо каші "дійти" ще 10 хвилин.

  • 11

    Після цього перлову кашу перемішуємо і, розклавши порційно, подаємо до столу в якості другої страви!