Не дивлячись на те, що перлову кашу діти не дуже люблять і навіть часто відмовляються її їсти, все таки вона дуже потрібна нашому організму. У ній дуже багато правильних вуглеводів. Тому з'ївши порцію перловки вранці, ви зарядитесь енергією на цілий день. Крім того в ній дуже багато мінеральних речовин і вітамінів, особливо групи В. Якщо ж ваша дитина та й ви самі все таки не прихильник перлової каші, спробуйте приготувати її з куркою і овочами. По-перше, тоді до такої страви можна навіть не робити салат, так як в ній вже містяться овочі. По-друге, тоді каша буде мати зовсім інший смак, і, швидше за все, ви навіть полюбите її.
Куряче філе (зІ шкірою або без, за вашим бажанням) нарізаємо дрібними кубиками.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими смужками.
Моркву чистимо і нарізаємо тонкою довгою соломкою або, ще краще, натираємо на тертці для корейської моркви.
На соняшниковій рафінованій олії обсмажуємо шматочки курячого філе. Додаємо до м'яса цибулю і моркву.
Обсмажуємо м'ясо з овочами на середньому вогні до м'якості моркви.
Перекладаємо вміст сковороди в невеликий сотейник або каструлю. Вливаємо окріп.
Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
Промиту кілька разів перлову крупу всипаємо в каструлю до м'яса з овочами. Ставимо каструлю на сильний вогонь.
Коли вода повторно закипить, накриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні до готовності перлової крупи. У міру необхідності кашу перемішуємо і підливаємо окріп. У підсумку вода повинна повністю увібратися.
В кінці приготування додаємо в кашу вершкове масло і знімаємо каструлю з плити. Накриваємо рушником і даємо каші "дійти" ще 10 хвилин.
Після цього перлову кашу перемішуємо і, розклавши порційно, подаємо до столу в якості другої страви!