Басма
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Басма

Східна кухня славиться своєю басмою. Таку ситну і різноманітну страву узбецької кухні ви ще ніколи не куштували. Якщо ви хочете, щоб після вечері залишилося трохи на наступний день, то це точно не про басму. Тому що такою стравою хочеться об'їдатися, а не відкладати на потім, настільки вона смачна. Вона насичена різними травами і спеціями, які полонять вас, як тільки ви почуєте запах басми. Не кажучи вже про те, що буде, коли ви її спробуєте. Такий чудовий букет різних інгредієнтів в одній страві ви ще ніколи не куштували. Так що читайте уважно рецепт і приготуйте якомога більше басми, щоб дісталося всій родині і щоб всі були задоволені.

Інгредієнти

  • Баранина - 500 г.
  • Картопля - 350 г.
  • Морква - 200 г.
  • Помідор - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 500 г.
  • Невелика головка капусти - 1 шт.
  • Гарбуз - 400 г.
  • Часник - 5 зубків
  • Зелень - 1/2 пучка
  • Сіль - за смаком
  • Зіра - за смаком
  • Коріандр - за смаком
  • Сухі трави (за бажанням) - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У холодний казан покласти шар порізаного м'яса, жиром вниз. Шматочки м'яса з кістками підуть на нижній шар, а чисту м'якоть нарізати кубиками 3 на 3 см. і покласти поверх кісточок. Необхідно присолити цей шар і посипати його зірою і коріандром (зовсім крапельку) .

  • 02

    Цибулю порізати півкільцями і скласти на м'ясо.

  • 03

    Помідори необхідно порізати великими шматками і покласти поверх цибулі, ще раз при цьому посолити. Не можна допускати, щоб помідори опинилися поверх картоплі (після дотику з помідорами картопля стане твердою і не звариться).

  • 04

    Після помідор покласти шар очищеної моркви, порізаної кружечками.

  • 05

    Поверх моркви покласти картоплю, порізану на дві - чотири частини так, щоб потім картоплю було зручно їсти. Посолити картоплю з морквою.

  • 06

    Нарізати невеликими шматками гарбуз і покласти красиво на картоплю.

  • 07

    Часник очистити від шкірки і розкласти його цілим на шар гарбуза. Зелень можна покласти цілими гілочками. Ще раз посолити і посипати зірою.

  • 08

    Потім капуста - її необхідно нарізати великими шматками і залишити декілька листків цілими. Капусту натерти зірою і сіллю, укласти гіркою і закрити все капустяним листям.

  • 09

    Усі шари щільно придавити емальованою мискою, накрити кришкою і поставити на вогонь. Спочатку буде достатньо вогню середньої сили, коли закипить зменшити вогонь до слабкого і залишити кипіти ще на 45 хвилин. Готовність страви можна дізнатись за запахом.