Бастурма по-грузинськи
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г

Бастурма по-грузинськи

Бастурма - це в'ялена на повітрі пресована вирізка з просоленого м'яса. Бастурма вважається кавказькою стравою і поширена вона і в Туреччині, і у Вірменії, і в Грузії , і навіть у Середньоазіатських країнах. Але різні національності готують бастурму по-своєму. Ми ж сьогодні представляємо рецепт приготування саме грузинської бастурми. Ця страва виникла в сиву давнину в умовах жаркого клімату і відсутності холодильників. Бастурма відрізняється темним кольором і щільною консистенцією. До речі, в супермаркетах цей делікатес коштує не дешево. Приготувавши таку смачну делікатесну закуску в домашніх умовах, ви зможете насолодитися її домашнім смаком і до того ж заощадите чимало грошей.

Інгредієнти

  • Яловича вирізка - 1 кг.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Оцет винний - 30 г.
  • Зелень петрушки - 25 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Вирізку почистити від плівок і сухожилок, нарізати кубиками.

  • 02

    М'ясо скласти в посуд, додати сіль, перець, дрібно нарізану цибулю і винний оцет. Добре перемішати і відставити в холодне місце на 2-3 дні.

  • 03

    Після маринування м'ясо нанизати на рожен і смажити до готовності над розжареним вугіллям, періодично перевертаючи його.