Батон фарширований оселедцем і яйцями
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 15 хв

Батон фарширований оселедцем і яйцями

Ця оригінальна закуска готується швидко і просто з доступних продуктів, які практично завжди є в холодильнику. Фарширований батон - відмінна закуска, яку можна подати на святковий стіл, взяти на природу або ж - на сніданок або обід. Відмінна альтернатива звичним гарячим бутербродам. Для приготування цього рецепту краще використовувати батон щільної текстури, а не повітряний. Також батон краще використовувати не свіжий, а вчорашній. Якщо батон буде занадто м'яким, то начинка вийде занадто важкою. Подають фарширований батон до столу гарячим, розрізавши на порційні шматочки.

Інгредієнти

  • Оселедець слабосолений - 0,5 шт.
  • Батон білий - 0,5 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сир плавлений - 100 г.
  • Масло вершкове - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Батону необхідно після покупки день підсушитися трохи, оскільки м'який погано нарізати. Яйце відварити круто, остудити в холодній воді. У оселедця видалити кістки і шкірку.

  • 02

    Розрізати батон на дві частини уздовж. Витягнути м'якоть, перекласти її окремо в миску. Кожну половину батона промазати м'яким вершковим маслом, залишки масла додати до м'якоті батона. Яйця очистити, розрізати вздовж на дві половини.

  • 03

    В одну половину батона викласти оселедець, залишки також додати в миску до м'якоті і масла. У другу половину батона викласти половинки яйця, розрізом вгору.

  • 04

    У миску з м'якоттю батона додати плавлений сир, подрібнити за допомогою блендера суміш у мисці. Однорідну масу після блендера розділити на 2 частини, якими необхідно заповнити обидві частини батона.

  • 05

    З'єднати дві половини батона, ретельно притиснути, щоб не розпалося. Обернути батон харчовою плівкою, покласти в холодильник на ніч.