Ця оригінальна закуска готується швидко і просто з доступних продуктів, які практично завжди є в холодильнику. Фарширований батон - відмінна закуска, яку можна подати на святковий стіл, взяти на природу або ж - на сніданок або обід. Відмінна альтернатива звичним гарячим бутербродам. Для приготування цього рецепту краще використовувати батон щільної текстури, а не повітряний. Також батон краще використовувати не свіжий, а вчорашній. Якщо батон буде занадто м'яким, то начинка вийде занадто важкою. Подають фарширований батон до столу гарячим, розрізавши на порційні шматочки.
Батону необхідно після покупки день підсушитися трохи, оскільки м'який погано нарізати. Яйце відварити круто, остудити в холодній воді. У оселедця видалити кістки і шкірку.
Розрізати батон на дві частини уздовж. Витягнути м'якоть, перекласти її окремо в миску. Кожну половину батона промазати м'яким вершковим маслом, залишки масла додати до м'якоті батона. Яйця очистити, розрізати вздовж на дві половини.
В одну половину батона викласти оселедець, залишки також додати в миску до м'якоті і масла. У другу половину батона викласти половинки яйця, розрізом вгору.
У миску з м'якоттю батона додати плавлений сир, подрібнити за допомогою блендера суміш у мисці. Однорідну масу після блендера розділити на 2 частини, якими необхідно заповнити обидві частини батона.
З'єднати дві половини батона, ретельно притиснути, щоб не розпалося. Обернути батон харчовою плівкою, покласти в холодильник на ніч.