Страва "яловичина по-бургундськи" - є загальновідомою, знаменитою, старовинною французькою стравою. Її інгредієнти можуть змінюватися. М'ясо, наприклад, в нашому рецепті можна брати будь-яке, яке можна тушкувати, наприклад, лопатку, наднирник або голяшку. Для поліпшення смакових якостей м'яса використовують не тільки приправи, як у нашому випадку лавровий листок і перець, але додають вино. Можна також використовувати різне вино або додавати коньяк. Але у французів на рахунок вина особливе ставлення. Вони кажуть, що додавайте вино тільки те, яке самі б випили в чистому вигляді. Приготуйте цю страву з французьким присмаком і порадуйте себе і своїх близьких Францією на тарілці вдома.
У великій кастрюлі на рослинній олії обсмажити гриби до золотистого кольору, близько 15 хвилин. Перекласти їх на тарілку. М'ясо порізати на кубики з стороною 2,5 сантиметра, поперчити та посолити за смаком, обсмажити на сильному вогні. Потім покласти на тарілку.
Порізати бекон тоненькими смужечками. З каструлі вийняти все, і залишити лише трішки масла. Смажити бекон протягом 5 хвилин. Додати томатну пасту та перемішувати 30 секунд. Додати борошно та смажити також протягом 30 секунд.
Повернути в каструлю яловичину та влити вино, бульйон, покласти лавровий листок та подрібнений часник. Довести до кипіння та перенести в духовку розігріту до 180ᵒC. Тушкувати близько однієї години.
Нарізати моркву шматочками середньої величини. Покласти її до каструлі та відправити знову в духовку. Тушкувати ще 1,5 години. За 15 хвилин до готовності додати готові гриби.
Коли страва буде майже готова, покласти в каструлю вершкове масло і розмішувати до розчинення. При подачі, за бажанням, посипати петрушкою.