Яловичина по-індійськи
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 50 хв

Яловичина по-індійськи

Індійська кухня вважається вегетаріанською. Хоча це не так. Адже, в Індії не всі вегетаріанці, а, крім того, рецепти традиційної європейської кухні химерно перемішалися з рецептами східної кухні. Сьогодні представляємо вам суперечливий рецепт індійської кухні. Так, ви не помилилися - це яловичина по-індійськи. "Яка яловичина в Індії, там же корову шанують нарівні з королевою", - заволаете ви. У цьому рецепті в стилі ф'южн дуже вдало поєднуються європейська та східна кухня. Назва цієї страви придумана давно. І навіть незважаючи на те, що корова в Індії вважається священною твариною, подається ця страва саме під назвою "яловичина по-індійськи" в кращих ресторанах світу. Як би там не було, а насправді - це відмінна страва.

Інгредієнти

  • Яловичина - 1 кг.
  • Йогурт - 200 мл.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Корінь імбиру - 4 см.
  • Жир - 3 ст. л.
  • Помідори - 3 шт.
  • Кінза - 1/2 пучка
  • Кмин - 2 ч. л.
  • Карі - 2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Вода - 250 мл.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати невеликими шматочками, цибулю і часник дрібно порізати, імбир нарізати тоненькою соломкою.

  • 02

    Розігріти жир, м'ясо обсмажити. Для соусу обсмажити цибулю, часник, імбир, постійно помішуючи. Додати спеції, смажити ще 2 хвилини.

  • 03

    М'ясо з соусом перекласти в каструлю, додати воду і тушкувати під кришкою 40 хвилин.

  • 04

    Додати очищені від шкірки томати. Тушкувати ще 40 хвилин.

  • 05

    Карі змішати з йогуртом, додати кінзу, кмин і подавати з м'ясом.