Тартар з яловичини
Кількість порцій - 3
Час приготування - 45 хв

Тартар з яловичини

Сьогодні ми з вами будемо готувати страву тартар з яловичини. Для цієї мети нам буде потрібна висококласна і дуже свіжа яловича вирізка. Тому з неї і готують найвишуканіші страви. Але так як в нашій страві м'ясо не проходить термічну обробку, то нам потрібно до його вибору підійти дуже серйозно і грунтовно. Купуйте м'ясо тільки в перевірених супермаркетах. Смак страви тартар виходить дивовижним, але на любителя, так як не всім припадає до смаку м'ясо, яке не пройшло термічну обробку. А любителі, звичайно, насолодяться смаком тартару. За бажанням страву можна щедро посипати дрібно нарізаною ріпчастою цибулею.

Інгредієнти

  • Вирізка яловича - 300 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • Каперси - 15 г.
  • Корнішони - 15 г.
  • Часник - 1 зубчик
  • Багет французький - ½ шт.
  • Масло вершкове - 165 г.
  • Олія оливкова - 5 ст. л.
  • Олія соняшникова - 200 мл.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Гірчиця діжонська - 1 ст. л.
  • Оцет - ½  ст. л.
  • Оцет бальзамічний - 1 ст. л.
  • Соус вустерширський - 2 мл.
  • Соус табаско - 2 мл.
  • Кетчуп - 1 ч. л.
  • Рукола - 40 г.
  • Цибуля-шалот - 1 головка
  • Цибуля-різанець - 2 г.
  • Листя базиліка зеленого - 2 г.
  • Петрушка - 2 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Чебрець - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю вимити, крупно нарізати і викласти на гарячу сковороду разом із 150 грамами вершкового масла і чебрецем. Посолити, поставити на максимальний вогонь. Коли масло почне пінитися, зменшити вогонь вдвічі і перемішувати, струшуючи сковороду. Через чверть години, якщо картопля вже стане м'якою, зняти з вогню.

  • 02

    Вийняти з сковороди чебрець, масло, що залишилося злити. Приготувати майонез - основу для соусу тартар. Жовтки двох яєць змішати з половиною гірчиці і звичайним оцетом, посолити і поперчити. Збити вінчиком, підливаючи соняшникову олію, поки суміш не стане однорідною. Додати чайну ложку води, щоб зафіксувати емульсію.

  • 03

    Відварити два яйця - на це піде рівно дев'ять хвилин. З яловичої вирізки видалити вени, жили й жир, нарізати її спочатку тонкими, по 5 мм., шматками поперек волокон, а потім нарубати їх дрібними кубиками.

  • 04

    Каперси, корнішони і зварені яйця нарізати шматочками такого ж розміру, як м'ясо, шалот - трохи дрібніше. Подрібнити цибулю-різанець, листя базиліка і петрушки. Додати все це в майонез - і соус тартар готовий. Дві столові ложки отриманого соусу, табаско, кетчуп і вустерширский соус змішати з яловичиною.

  • 05

    Багет нарізати шматками товщиною 1 см., покласти на кожен по два грами вершкового масла, поставити в духовку і запікати в режимі «Гриль» до золотистої скоринки. За допомогою кулінарного кільця викласти тартар на тарілки, в яких страва буде подаватися.

  • 06

    Половину діжонської гірчиці з'єднати з медом, бальзамічним оцетом і оливковою олією. Додати дрібно нарізаний зубчик часнику, розмішати все вінчиком і заправити цим соусом руколу.

  • 07

    Викласти на тарілки з тартаром з яловичини по дві грінки, обсмажені часточки картоплі і трохи руколи. Прикрасити гілочкою чебрецюі і посипати меленим чорним перцем.