Яловичина Веллінгтон
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 50 хв

Яловичина Веллінгтон

Яловичина «Веллінгтон» це дуже відома вишукана страва. Якщо у вас намічається чергове свято, то вам неодмінно варто приготувати дану страву. Адже, вона якомога краще передасть вашим гостям той самий святковий настрій вашої душі. Правда історія виникнення цієї прекрасної шедевральної страви звичайно залишається загадкою. Але скоріш за все виникла вона в загадковому туманному альбіоні. Але це вже не важливо, смак страви перемагає все. Причому і на вигляд страва виглядає досить солідно. Ваш святковий стіл тільки зрадіє такій страві, та й не тільки він, але і всі, що сидять за цим столом. Цей чарівний смак не залишить байдужими ваших гостей.

Інгредієнти

  • Вирізка із яловичини - 1 кг.
  • Печериці - 250 г.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Біле сухе вино - 150 мл.
  • Бекон - 12 смужок
  • Листкове тісто - 500 г.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Оливкова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Яловичину посолити і поперчити, змастити оливковою олією. Запекти 20 хвилин у духовці при температурі 200°C. Далі остудити і поставити на 20 хвилин у морозилку.

  • 02

    На вершковому маслі злегка підсмажити гриби, посолити, залити вином і тушкувати 10 хвилин.

  • 03

    Розкачати листкове тісто в прямокутник і рівномірно викласти на нього смужки бекону.

  • 04

    Половину грибів викласти посередині розкачаного тіста.

  • 05

    На гриби покласти яловичину, зверху - залишок грибів. Загорнути тісто, щоб вийшов рулет. Защепнути по центру і прикрити бічні частини. Якщо залишилося зайве тісто - зрізати.

  • 06

    Рулет покласти на деко, змастивши залишками оливкової олії. На тісті зробити неглибокі надрізи по діагоналі. Поставити блюдо в холодне місце на 20 хвилин.

  • 07

    Запікати протягом 30 хвилин в духовці, розігрітій до 150°C.