Бурякова ікра
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Бурякова ікра

Бурякова ікра - це дуже смачна закуска, особливо вона хороша в період посту. Вважається, що така закуска виникла вперше на нашій рідній Україні. Адже, буряк на Україні дуже шанують і готують з нього різні страви. Бурякова ікра - це дуже смачна і корисна страва. Таку ікру добре робити і влітку, і взимку. Її дуже добре намазувати на білий хліб. Можна до неї також подати дрібно посічену зелень. А користь буряків полягає в наявності в них дуже багатьох вітамінів і мінералів. У першу чергу, страви з буряка варто вживати тим у кого низький гемоглобін і проблеми з серцем. Буряк ще дуже добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Це, звичайно ж, не всі переваги буряків.

Інгредієнти

  • Буряк - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Томатна паста - 80 г.
  • Духмяний горошок - 4 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчика
  • Оливкова олія - за смаком
  • Вода - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У сковороду налити оливкову олію і спасерувати подрібнену цибулю. Додати запашний горошок, лавровий лист. Влити томатну пасту і трохи припустити, з додаванням 2-3 ст. ложок води. Додати тертий буряк. І тушкувати все разом, постійно помішуючи хвилин 10-15. Посолити і поперчити.

  • 02

    Вимкнути, додати дрібно посічений часник. Остудити.

  • 03

    Подавати в холодному вигляді з чорним хлібом або хлібцями.