Салат із буряка з ананасом і волоськими горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Салат із буряка з ананасом і волоськими горіхами

Якщо вам набридли звичайні страви і ви хочете щось незвичайне легке і екзотичне, тоді вам потрібно приготувати салат з буряка з ананасом і волоськими горіхами. Смак даного салату виходить особливим. І вся справа в поєднанні, в здавалося б непоєднуваному. Буряк - це овоч, а ананас - фрукт. Ось в цьому і полягає весь секрет. Адже, кулінарія вона й існує завдяки експериментам. Завдяки експериментам на кухні і народжуються нові страви, які можуть згодом стати шедевром. Наш салат володіє неповторним і цікавим смаком. Салат дуже виручить вас взимку, коли ми відчуваємо нестачу вітамінів. Салат здатний дуже виручити вас в такому разі, навіть коли у вас мало часу. Адже, він дуже легко і швидко готується.

Інгредієнти

  • Буряк - 500 г.
  • Консервовані ананаси - 3 шт.
  • Волоські горіхи - 30 г.
  • Сметана - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Буряк промити і щільно загорнути у фольгу. Далі покласти буряк на деко, яке поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати протягом 1-1,5 години.

  • 02

    Потім вийняти буряк, розгорнути з фольги і остудити.

  • 03

    Після того, як буряк охолоне, натерти його на дрібній тертці до однорідного стану (практично пюре).

  • 04

    Ананаси, якщо вони кільцями, порізати кубиками.

  • 05

    Волоські горіхи подрібнити в блендері або дрібно нарізати ножем.

  • 06

    У миску покласти пюре з буряка, висипати терті горіхи і ананаси, посолити за смаком і заправити салат сметаною. Все ретельно перемішати.

  • 07

    Потім розкласти в порційні салатники і охолодити в холодильнику. Подавати салат з буряка можна прикрасивши шматочком ананаса.