Бурякове пюре з корицею
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Бурякове пюре з корицею

Початок осені – той самий час, коли у Вас є чудова можливість урізноманітнити буденний раціон Вашої родини корисними і смачними стравами з молодого буряка. Піддаючись термічній обробці, цей яскравий коренеплід не тільки зберігає всі свої цінні вітаміни і мікроелементи, а й набуває приємний смак. Рекомендуємо приготувати бурякове пюре з корицею. Ця цікава страва – гідний приклад того, як самий звичайний овоч перетворився до невпізнання за рахунок грамотного поєднання інгредієнтів, а також додавання пряної кориці. Така закуска має універсальне застосування: подавати її можна в якості гарніра до м'яса або риби, а також намазати овочеве пюре на свіжий хліб, тости або грінки.

Інгредієнти

  • Буряк - 3 шт.
  • Морква - 3 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Цибуля - 1 шт.
  • Цукор - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Кріп - 1 пучок
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Кориця - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Відварити буряк і моркву 1 годину. Очистити овочі і натерти їх на крупній тертці. Лук очистити і подрібнити.

  • 02

    У сотейнику розігріти масло, покласти буряк, моркву і цибулю, обсмажувати протягом 5 хвилин.

  • 03

    На малому вогні тушкувати під кришкою, періодично помішуючи, протягом 20 хв.

  • 04

    Дрібно нарізати кріп і часник, додати до пюре, приправити корицею, сіллю, перцем і цукром за смаком.