Бендерики - це досить незвичайні і цікаві млинчики із найрізноманітнішою начинкою. Цікаві вони за своєю формою, адже ця форма - трикутник. Ще одна особливість таких ось пиріжків в тому, що тісто спочатку прожарюють, як млинці. Таким чином виходить, що тісто в бендериках досить тонке, а начинки багато. У нашому рецепті бендерики робляться з курячим м'ясом, але може бути також начинка з капусти, картоплі або будь-якого іншого м'яса. Щоб страва вийшла ще більш смачною, можна перед подачею полити бендерики сметаною або приготувати який-небудь соус до них. Цілком зійде як самостійна страва до сімейної вечері або обіду.
Два яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки розтерти з сіллю. Додати воду до жовтків, і поступово додавати просіяне борошно, змішувати поки маса не стане однорідною. Додати рослинну олію і дати настоятися тісту 2 години. Білки збити міксером, поступово вмішати в тісто. Спекти млинці.
У комбайні перемішати курячу грудинку і цибулю, додати сіль і перець за смаком, влити декілька ложок води, молока чи вершків.
Кожен млинець розрізати навпіл. На більш засмажену сторону намазати начинку, згорнути в трикутник.
Два яйця змішати з водою або молоком, занурити в суміш кожен млинець, обсмажити з кожного боку до золотистого кольору. При подачі покласти сметану.