Ягідний кекс
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 20 хв

Ягідний кекс

Якщо ви хоч раз робили кекс в домашніх умовах, то ви самі бачили, що магазинні вироби з ним ніяк не зрівняються. Це не просто солодка закуска до чаю, це цілий набір корисних вітамінів. Адже в нашому рецепті кексу досить багато фруктів, а вони, як відомо, збагачують наш організм тільки найнеобхіднішим. Цей кекс можна робити як для домашнього чаювання з друзями та рідними, так і, щоб брати з собою на роботу і смачно перекусити ним в обід, а то й поділитися зі співробітниками. Ми впевнені, сподобається не тільки вам, але й усім, хто спробує хоча б один шматочок. Робити його можна з будь-якими фруктами, які поспіли. Ну або, які вам більше до смаку. Від цього смак кексу не стане менш приємним.

Інгредієнти

  • Сир - 200 г.
  • Масло кисло-вершкове - 100 г.
  • Йогурт - 400 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 100 г.
  • Мелений кардамон - 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне - 350 г.
  • Розпушувач для тіста - 2 ч. л.
  • Панірувальні сухарі - 20 г.
  • Ягоди (полуниця, малина, ожина, чорниця) - 300 г.
  • Цукрова пудра - 10 г.
  • Ванільний цукор - 10 г.

Етапи приготування

  • 01

    Збити яйця і цукор за допомогою вінчика або міксера. Додати йогурт або натуральний сир, вершкове масло і мелений кардамон. Ретельно вимішати тісто до однорідної маси.

  • 02

    Додати борошно і розпушувач. Ще раз ретельно перемішати. Змастити вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями круглу з прямими краями форму для випічки, викласти половину тіста у форму.

  • 03

    Поверх тіста викласти перемішані з цукром ягоди, потім викласти тісто, що залишилося.

  • 04

    Випікати в попередньо розігрітій до 175°C градусів духовці, протягом 35 хвилин.

  • 05

    Охолодити готовий пиріг протягом 30 хвилин. Викласти кекс, посипати цукровою пудрою.