Біфштекс із соусом із білого портвейну
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Біфштекс із соусом із білого портвейну

Біфштекс - одне з найпопулярніших в світі м'ясних страв, яке люблять усі, хто їсть м'ясо. Корисний він тим, що допомагає організму компенсувати дефіцит заліза, забезпечує нормальне кровотворення, бере участь у формуванні імунних клітин і в процесах росту та обміну речовин. Для біфштексів вибирають м'ясо молодих тварин, бажано м'якоть спини або стегон, тому що це м'ясо найбільш соковите і смачне. Нарізати для біфштекса яловичину потрібно поперек, а не вздовж волокон - це дуже важливо. Тримаючи всі зазначені нюанси в голові, орієнтуючись на всі тонкощі приготування яловичини, ви зможете приготувати дуже смачні біфштекси, які не будуть сухими або жорсткими.

Інгредієнти

  • Філе яловичини - 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Селера - 1 стебло
  • Чебрець - 1 стебло
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Петрушка - 6 стеблів
  • Портвейн - 200 мл.
  • Бульйон яловичий - 100 мл.
  • Гірчиця зерниста - 2 ст. л.
  • Вершки - 50 мл.
  • Естрагон сушений - 20 г.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Олія рослинна - 50 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати порційними шматками товщиною 3 см. Обв'язати кожен шматок ниткою, для надання округлої форми шматку. Викласти шматки м'яса на паперовий рушник, висушити від зайвої вологи.

  • 02

    На розігрітій сковороді в рослинній олії обсмажити м'ясо з одного боку 5 хвилин, перевернути на інший - обсмажити протягом 3 хвилин, збоку протягом 1 хвилини.

  • 03

    Обсмажене м'ясо відразу ж перекласти в фольгу, на сковороду висипати нарізану цибулю, селеру та моркву. Лавровий лист, петрушку і чебрець зв'язати в один пучок. На змащене олією деко викласти м'ясо, натерти сіллю і перцем з обох сторін, навколо викласти обсмажені овочі зі сковороди, покласти зв'язаний пучок прянощів, поставити в розігріту духовку на 15 хвилин, випікати при температурі 180°C.

  • 04

    У розігріту каструлю влити бульйон і портвейн, довести суміш до кипіння, після чого варити протягом 10 хвилин, суміш повинна випаруватися на третину. Зменшити вогонь, додати поступово гірчицю і вершки, постійно збиваючи вінчиком суміш. Тушкувати суміш ще 3 хвилини. Забрати каструлю з вогню, додати нарізане шматочками заморожене вершкове масло і всипати естрагон.

  • 05

    Витягнути м'ясо з духовки, дати настоятися протягом декількох хвилин, подавати з соусом та картоплею.