Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Суп біск з креветками
Суп біск з креветками

Суп біск з креветками

Біск - це густий насичений суп. Зазвичай він готується з морепродуктів. Сьогодні ми будемо готувати суп біск з дотриманням всіх класичних правил приготування даного супу. А саме принциповим є правило додавання спиртного. Сьогодні ми будемо додавати в цей суп бренді. Щоб біск вийшов густим, овочі при тушкуванні можна посипати борошном. До речі сказати, що суп біск вважається французького походження. Але саме слово "біск" етимологічно пов'язане з іспанською провінцією Біскай. В іспанській кухні ним називали гостру страву з відвареного м'яса або дичини. Поступово біск стали робити з м'яса голубів і перепелів. Потім основними інгредієнтами такого супу стали морепродукти.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Томатний сік — 350 мл.
  2. 2. Креветки — 400 г.
  3. 3. Сметана — 200 мл.
  4. 4. Вершкове масло — 1 ст. л.
  5. 5. Бренді — 2 ст. л.
  6. 6. Зелена цибуля — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком

Етапи готування

  1. У середню каструлю покласти вершкове масло і поставити її на середній вогонь.

  2. Креветки очистити, за смаком посолити і поперчити, кинути в каструлю з розтопленим вершковим маслом. Смажити 3-4 хвилини.

  3. Після чого додати в каструлю бренді, томатний сік і сметану. Все протушкувати протягом 5 хвилин.

  4. Поки суп тушкуватиметься, дрібно нарізати зелену цибулю.

  5. Потім суп зняти з вогню і розлити по тарілках. У кожну тарілку додати зелену цибулю і подавати.