Суп біск з креветками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Суп біск з креветками

Біск - це густий насичений суп. Зазвичай він готується з морепродуктів. Сьогодні ми будемо готувати суп біск з дотриманням всіх класичних правил приготування даного супу. А саме принциповим є правило додавання спиртного. Сьогодні ми будемо додавати в цей суп бренді. Щоб біск вийшов густим, овочі при тушкуванні можна посипати борошном. До речі сказати, що суп біск вважається французького походження. Але саме слово "біск" етимологічно пов'язане з іспанською провінцією Біскай. В іспанській кухні ним називали гостру страву з відвареного м'яса або дичини. Поступово біск стали робити з м'яса голубів і перепелів. Потім основними інгредієнтами такого супу стали морепродукти.

Інгредієнти

  • Томатний сік - 350 мл.
  • Креветки - 400 г.
  • Сметана - 200 мл.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Бренді - 2 ст. л.
  • Зелена цибуля - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У середню каструлю покласти вершкове масло і поставити її на середній вогонь.

  • 02

    Креветки очистити, за смаком посолити і поперчити, кинути в каструлю з розтопленим вершковим маслом. Смажити 3-4 хвилини.

  • 03

    Після чого додати в каструлю бренді, томатний сік і сметану. Все протушкувати протягом 5 хвилин.

  • 04

    Поки суп тушкуватиметься, дрібно нарізати зелену цибулю.

  • 05

    Потім суп зняти з вогню і розлити по тарілках. У кожну тарілку додати зелену цибулю і подавати.