Біск - це густий насичений суп. Зазвичай він готується з морепродуктів. Сьогодні ми будемо готувати суп біск з дотриманням всіх класичних правил приготування даного супу. А саме принциповим є правило додавання спиртного. Сьогодні ми будемо додавати в цей суп бренді. Щоб біск вийшов густим, овочі при тушкуванні можна посипати борошном. До речі сказати, що суп біск вважається французького походження. Але саме слово "біск" етимологічно пов'язане з іспанською провінцією Біскай. В іспанській кухні ним називали гостру страву з відвареного м'яса або дичини. Поступово біск стали робити з м'яса голубів і перепелів. Потім основними інгредієнтами такого супу стали морепродукти.
У середню каструлю покласти вершкове масло і поставити її на середній вогонь.
Креветки очистити, за смаком посолити і поперчити, кинути в каструлю з розтопленим вершковим маслом. Смажити 3-4 хвилини.
Після чого додати в каструлю бренді, томатний сік і сметану. Все протушкувати протягом 5 хвилин.
Поки суп тушкуватиметься, дрібно нарізати зелену цибулю.
Потім суп зняти з вогню і розлити по тарілках. У кожну тарілку додати зелену цибулю і подавати.