Швидкий овочевий суп
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Швидкий овочевий суп

Овочеві супи - основа здорового харчування. Переваги цих супів в тому, що вони нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, збуджують апетит і при цьому поживні, а про їх багатий вітамінний склад, завдяки овочевим інгредієнтам, і говорити не потрібно. Запропонований рецепт - смачний, швидкий і простий у приготуванні овочевий суп. Склад інгредієнтів не залишає й тіні сумніву в корисності цього супчика. Щоб отримати максимум вітамінів, супу бажано варити невеликий об'єм, щоб подавати і їсти його свіжим, оскільки в розігрітому супі вже менше вітамінів. Якщо варити цей суп не на курячому бульйоні, як запропоновано в рецепті, а просто на воді, його цілком можна використовувати для харчування тим, хто дотримується посту.

Інгредієнти

  • Цибуля-порей - 2 шт.
  • Стебло селери - 2 шт.
  • Часник - 2 шт.
  • Помідори консервовані - 400 г.
  • Квасоля біла консервована - 400 г.
  • Бульйон курячий - 1,7 л.
  • Макарони - 85 г.
  • Зелений горошок заморожений - 100 г.
  • Квасоля зелена стручкова - 100 г.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Песто - 1 ст. л.
  • Сир пармезан - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати помідори на середні шматочки. Квасолю викласти з банки, промити. Часник подрібнити, селеру і порей дрібно нарізати.

  • 02

    Нагріти в каструлі з товстим дном олію, висипати в неї цибулю, селеру і часник. Готувати на невеликому вогні протягом 6-8 хвилин, до м'якості овочів.

  • 03

    Додати в каструлю помідори, квасолю, влити нагрітий бульйон, додати макарони, довести до кипіння, варити протягом 5 хвилин.

  • 04

    Додати в каструлю горошок, соус песто, варити протягом 3 хвилин до м'якості овочів і макаронів.

  • 05

    Посолити і поперчити за смаком, при подачі посипати зверху тертим пармезаном.