Биточки по-селянськи
Кількість порцій - 1
Час приготування - 1 г 20 хв

Биточки по-селянськи

Пропонуємо і настійно рекомендуємо приготувати страву биточки по- селянськи. Биточки по-селянськи будемо готувати з яловичого фаршу і смажити їх в цибульному соусі, а додавати будемо обов'язково свинячий жир, в сільських колах відомий як смалець. Для тих, хто ні разу не готував смалець в домашніх умовах, скажемо, що це звичайне топлене сало. Саме воно задасть національного українського сільського колориту нашій страві. Існує, звичайно, багато рецептів приготування даних биточків, але ми б сказали, що вони більш урбанізовані. Але биточки, приготовані по-нашому рецепту, виходять дуже смачними, м'якими, ситними, в ніжному ароматному соусі. Загалом це справжні класичні українські селянські биточки.

Інгредієнти

  • Яловичина - 130 г.
  • Цибуля - 1,5 шт.
  • Смалець - 6 г.
  • Борошно - 10 г.
  • Лавровий лист - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Вода - 10 г.
  • Часник - 1 зуб.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Вино біле сухе - 1 ст. л.
  • Лимон - за смаком
  • Мед - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Яловичину пропустити через м'ясорубку, додати воду, смалець, лавровий лист, дрібно порізану  цибулю 0, 5 шт., сіль і перець.

  • 02

    Сформувати биточки, панірувати в борошні і обсмажити.

  • 03

    Потім тушкувати биточки в цибульному соусі.

  • 04

    Для цибульного соусу цибулю 1 шт. нарізати на маленькі шматочки. Потім збити в блендері. У суміш додати натертий на дрібній тертці 1 зуб. часнику, 4 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. білого сухого вина, 1 ч. л. меду і лимон за смаком.