Ох, як же приємно в заслужений вихідний день поласувати свіжими домашніми млинцями, запиваючи їх теплим чаєм або свіжим молоком. Не поспішаючи та із задоволенням. Такими, наприклад, будуть млинці з яблуками та карамеллю. Яблуко - джерело свіжості і вітамінів. Крім того, яблука легко дістати в будь-яку пору року. Вони корисні для нашого організму. Карамель зробить млинчики солодкими і смачними. Подавайте їх зі сметанним кремом або будь-яким соусом, на ваш смак. Усі, хто їх спробує, будуть облизувати пальчики і просити добавки. Цей незабутній смак ще нікого не залишив байдужим!
У велику миску влити 125 мл. води, молоко, додати 2 ст. л. цукру, яйця і сіль. Все збити міксером до однорідного стану.
У цю суміш просіяти борошно, ще раз збити до однорідності. Дати тісту постояти приблизно 15 хвилин.
Сковороду прогріти на середньому вогні, влити 0,5 ст. л. рослинної олії, туди ж влити тісто для млинця. Обсмажити з двох сторін.
Таким чином обсмажити всі млинці, кожного разу додаючи на сковороду трохи олії і попередньо перемішуючи тісто.
Для начинки яблука очистити і нарізати дрібними кубиками.
З лимона вичавити близько 20 мл. соку і натерти 1 ч. л. цедри.
Полити яблука отриманим соком, посипати лимонною цедрою і корицею.
У сковороді на середньому вогні розтопити вершкове масло, всипати цукор, що залишився і готувати, періодично помішуючи, поки цукор не стане бурштинового кольору.
Тоді додати яблука і продовжувати готувати, поки вони не стануть м'якими.
Отриманою начинкою наповнити млинці.
Для крему сметану збити з цукровою пудрою.
Подавати млинці гарячими із сметанним кремом.