Млинці з яблуками та карамеллю
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Млинці з яблуками та карамеллю

Ох, як же приємно в заслужений вихідний день поласувати свіжими домашніми млинцями, запиваючи їх теплим чаєм або свіжим молоком. Не поспішаючи та із задоволенням. Такими, наприклад, будуть млинці з яблуками та карамеллю. Яблуко - джерело свіжості і вітамінів. Крім того, яблука легко дістати в будь-яку пору року. Вони корисні для нашого організму. Карамель зробить млинчики солодкими і смачними. Подавайте їх зі сметанним кремом або будь-яким соусом, на ваш смак. Усі, хто їх спробує, будуть облизувати пальчики і просити добавки. Цей незабутній смак ще нікого не залишив байдужим!

Інгредієнти

  • Борошно - 1 склянка
  • Молоко - 250 мл.
  • Цукор - 120 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль - щіпка
  • Рослинна олія для піджарювання - 7 ст. л.
  • Яблука - 6 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Мелена кориця - 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло - 2 ст. л
  • Сметана 25-30% - 1 склянка
  • Цукрова пудра - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    У велику миску влити 125 мл. води, молоко, додати 2 ст. л. цукру, яйця і сіль. Все збити міксером до однорідного стану.

  • 02

    У цю суміш просіяти борошно, ще раз збити до однорідності. Дати тісту постояти приблизно 15 хвилин.

  • 03

    Сковороду прогріти на середньому вогні, влити 0,5 ст. л. рослинної олії, туди ж влити тісто для млинця. Обсмажити з двох сторін.

  • 04

    Таким чином обсмажити всі млинці, кожного разу додаючи на сковороду трохи олії і попередньо перемішуючи тісто.

  • 05

    Для начинки яблука очистити і нарізати дрібними кубиками.

  • 06

    З лимона вичавити близько 20 мл. соку і натерти 1 ч. л. цедри.

  • 07

    Полити яблука отриманим соком, посипати лимонною цедрою і корицею.

  • 08

    У сковороді на середньому вогні розтопити вершкове масло, всипати цукор, що залишився і готувати, періодично помішуючи, поки цукор не стане бурштинового кольору.

  • 09

    Тоді додати яблука і продовжувати готувати, поки вони не стануть м'якими.

  • 10

    Отриманою начинкою наповнити млинці.

  • 11

    Для крему сметану збити з цукровою пудрою.

  • 12

    Подавати млинці гарячими із сметанним кремом.