Хто ж не любить цю традиційну і стародавню страву російської кухні?! Напевно, складно знайти таку людину. Млинці - популярна страва до різних свят, та й не тільки. Їх можна смажити навіть просто на сніданок. Тільки більш класичний варіант млинців робиться із звичайного тіста. Ми ж пропонуємо з дріжджового. Тоді млинці виходять пишні і повітряні. Ще теплі млинці подавайте до столу або ж із звичайним маслом, або зі сметаною, або варенням. А можна замотати в них сир і запекти в духовці. У кожному разі страва буде дуже смачною і соковитою завдяки дріжджовому тісту. Вдало для приємного проведення часу за чашкою чаю, какао або молока.
Підігріти молоко. У 0,25 склянки теплого молока розвести дріжджі, додати 1 чайну ложку цукру і дрібку солі. Поставити опару в тепле місце, щоб "підійшла".
Яйця збити з цукром. Додати дріжджі. Добре перемішати. Додати тепле молоко. Потім всипати борошно і добре збити міксером або вінчиком так, щоб тісто вийшло без грудочок. Додати рослинну олію і ще раз добре перемішати. Накрити тісто і поставити в тепле місце.
Тісто має підійти 3-4 рази (2-3 години). Підійшло - перемішати, підійшло - перемішати. Останній раз перемішати і відразу почати випікати млинці.
Розігріти сковорідку. Перший раз змастити шматочком сала. Ополоником налити в центр сковорідки тісто і, злегка повертаючи сковорідку, розлити тісто по всій поверхні. Випікати на середньому вогні близько 1 хвилини. Потім перевернути млинець на іншу сторону. Випікати так само. Готові млинці, поки вони ще гарячі, змащувати вершковим маслом.