Блонді з яблуками і лимонною глазур'ю
Кількість порцій - 8
Час приготування - 45 хв

Блонді з яблуками і лимонною глазур'ю

Восени настає сезон безлічі прекрасних сортів яблук. На їх основі можна приготувати щось цікавіше звичної шарлотки. Поєднання яблук і лимонної глазурі настільки смачне, що цей рецепт напевно стане одним з ваших улюблених! Щоб яблука не темніли при контакті з повітрям, перед кожним розрізом протирайте ніж часточкою лимона. Використовуйте для цього пирога соковиті і солодкі яблука. Сорти Джонатан, Джонаголд, Слава переможцям підійдуть ідеально. Приємного чаювання!

Інгредієнти

  • Борошно - 300 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цукор - 50 г.
  • Мигдаль - 50 г.
  • Кардамон - 1 ч. л.
  • Яблука - 2 шт.
  • Вершкове масло - 90 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукрова пудра - за смаком
  • Лимон - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Прогріти духовку до 180°С. Застелити пекарським папером форму 20х30 см. Одне яблуко нарізати тонкими часточками, друге - кубиками. Мигдаль дрібно нарізати.

  • 02

    Змішати борошно з розпушувачем, додати мигдаль і кардамон. Вмішати кубики яблук.

  • 03

    У маленькій мисці змішати вінчиком масло і яйця. Додати їх до сухих інгредієнтів, перемішавши до однорідності. Перекласти суміш у форму. Розкласти зверху тонкі часточки яблук.

  • 04

    Випікати протягом 20 хвилин, до легкого золотистого відтінку. Дати охолонути у формі.

  • 05

    У невеликій мисці змішати цукрову пудру з цедрою і соком лимона, додавши 2 столові ложки окропу. Розподілити суміш по пирогу і дати застигнути.