Болгарська мусака з бараниною
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 30 хв

Болгарська мусака з бараниною

Це традиційне східно-середземноморське блюдо. Мусаку готують в Туреччині, Греції та Болгарії, і скрізь є свої особливості. У Болгарії мусака - це запечена суміш фаршу і картоплі з заливкою. М'ясо для мусаки - баранина, але може бути і телятина. Основні і обов'язкові овочі - цибуля, баклажани, помідори. Особливість приготування мусаки полягає в тому, що всі продукти закладають в неї одночасно, а потім тушкують протягом однієї години. У болгарському варіанті - шари баранячого фаршу, баклажанів, помідорів та цибулі покривають соусом з натурального йогурту і сиру. Болгарська мусака з бараниною - блюдо, яке вам обов'язково варто спробувати.

Інгредієнти

  • Баклажани - 1,2 кг.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Фарш баранячий - 900 г.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. л.
  • Борошно пшеничне - 150 г.
  • Помідори - 4 шт.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Йогурт - 300 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани нарізати тонкими часточками, натерти сіллю. Залишити на 1 годину.

  • 02

    Цибулю подрібнити, обсмажити на розігрітій сковороді в олії до золотистого кольору.

  • 03

    Додати в сковороду фарш, паприку, посолити і поперчити за смаком. Зайвий жир і олію перелити в іншу сковороду, яку поставити на вогонь.

  • 04

    Баклажани обваляти в борошні, обсмажити на приготованій сковороді.

  • 05

    У змащену олією форму для випікання викласти на дно шар фаршу, зверху баклажани, на баклажани покласти тонко нарізані помідори. Поставити в розігріту до 180°C духовку на 1 годину.

  • 06

    У мисці змішати яєчні жовтки, йогурт, всипати борошно, ретельно перемішати. Залити сумішшю мусаку, готувати ще 15 хвилин.