Болгарські овочеві котлети
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 20 хв

Болгарські овочеві котлети

Слово "котлети" майже у всіх асоціюється виключно з м'ясом, однак овочеві котлети, приготовані за даним рецептом, нічим не поступаються м'ясним. Рецепт овочевих котлет сподобається як вегетаріанцям, так і просто тим, хто хоче влаштувати розвантажувальний день. Котлети виходять дуже ситні. Поєднання відвареної картоплі і баклажанів надає страві ніжність і насиченість смаку. Овочеві котлети з кабачків і картоплі не варто недооцінювати: по-перше, це дійсно смачно і апетитно, по-друге, досить маловитратно, особливо в сезон, а по-третє, таке блюдо може виступати і як гарнір, і як закуска, і як гарячий сніданок.

Інгредієнти

  • Баклажани - 3 шт.
  • Картопля - 5 шт.
  • Сухарі панірувальні - 200 г.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Перець чорний мелений - 1/2 ч. л.
  • Лимонна кислота - 1/2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Яйця - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю очистити, нарізати великими шматками. Варити в підсоленій воді 15 хвилин.

  • 02

    Баклажани очистити і нарізати кільцями. Воду довести до кипіння, додати лимонну кислоту і баклажани. Проварити 2 хвилини. Баклажани злегка обсмажити на вершковому маслі.

  • 03

    Картоплю і баклажани подрібнити в блендері. Петрушку дрібно посікти.

  • 04

    У глибокій мисці змішати пюре, панірувальні сухарі, зелень, додати сіль і перець.

  • 05

    Для панірування збити виделкою яйця, посолити. Окремо на пласку тарілку насипати сухарі.

  • 06

    З отриманого фаршу зліпити котлети. Вмочити їх у яйце, обкачати в панірувальних сухарях. Обсмажити на розігрітій олії з обох боків до рум'яної скоринки.