Слово "котлети" майже у всіх асоціюється виключно з м'ясом, однак овочеві котлети, приготовані за даним рецептом, нічим не поступаються м'ясним. Рецепт овочевих котлет сподобається як вегетаріанцям, так і просто тим, хто хоче влаштувати розвантажувальний день. Котлети виходять дуже ситні. Поєднання відвареної картоплі і баклажанів надає страві ніжність і насиченість смаку. Овочеві котлети з кабачків і картоплі не варто недооцінювати: по-перше, це дійсно смачно і апетитно, по-друге, досить маловитратно, особливо в сезон, а по-третє, таке блюдо може виступати і як гарнір, і як закуска, і як гарячий сніданок.
Картоплю очистити, нарізати великими шматками. Варити в підсоленій воді 15 хвилин.
Баклажани очистити і нарізати кільцями. Воду довести до кипіння, додати лимонну кислоту і баклажани. Проварити 2 хвилини. Баклажани злегка обсмажити на вершковому маслі.
Картоплю і баклажани подрібнити в блендері. Петрушку дрібно посікти.
У глибокій мисці змішати пюре, панірувальні сухарі, зелень, додати сіль і перець.
Для панірування збити виделкою яйця, посолити. Окремо на пласку тарілку насипати сухарі.
З отриманого фаршу зліпити котлети. Вмочити їх у яйце, обкачати в панірувальних сухарях. Обсмажити на розігрітій олії з обох боків до рум'яної скоринки.