Ми стали кращими
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Борщ сибірський
Борщ сибірський

Борщ сибірський

Борщ в різних містах і областях готують по-різному. Ось звідки стільки назв: волинський, київський, ставропольський, сибірський і т.д. Кожен з цих видів має багато різновидів, що відрізняються набором продуктів, особливостями приготування і своєрідним смаком. Смачний і наваристий сибірський борщ відрізняється від звичайного тим, що до його складу входять м'ясні фрикадельки. Справжній сибірський борщ, дуже смачний, а найголовніше, дуже корисний для здоров'я. Повірте, цей кулінарний виріб здатний здивувати навіть найвибагливіших гурманів! Один раз спробувавши приготувати борщ за цим рецептом, ви навряд чи повернетеся до звичного варіанту.

Кількість порцій 5
Час приготування 50 хв

  1. 1. Яловичий бульйон — 800 г.
  2. 2. Яловичий фарш — 120 г.
  3. 3. Капуста — 80 г.
  4. 4. Картопля — 40 г.
  5. 5. Цибуля — 50 г.
  6. 6. Морква — 40 г.
  7. 7. Цукор — 10 г.
  8. 8. Буряк — 160 г.
  9. 9. Сметана — 20 г.
  10. 10. Сіль — 1 щіпка
  11. 11. Оцет — 1 ст. л.
  12. 12. Томатна паста — 30 г.
  13. 13. Вершкове масло — 20 г.
  14. 14. Кріп — за смаком
  15. 15. Квасоля — 40 г.
  16. 16. Чорний мелений перець — 1 щіпка
  17. 17. Часник — 2 зубчики
  18. 18. Яйця — 1/2 шт.

Етапи готування

  1. Квасолю замочити на 8 годин у холодній воді, промити, залити гарячою водою, варити до готовності.

  2. Цибулю нарізати соломкою, спасерувати в половині олії.

  3. Додати нарізану соломкою моркву, обсмажувати 5 хвилин.

  4. Додати томатну пасту, трохи бульйону, цукор, 1 ст. л. оцту і тушкувати до розм'якшення.

  5. Додати овочі з томатом, капусту, картоплю, нарізану кубиками, варити 10 хвилин.

  6. Додати тушкований буряк, варену квасолю, часник і спеції. Варити ще 10 хвилин.

  7. Пропустити фарш і цибулю через м'ясорубку, додати яйце, воду, сіль, перець, збити.

  8. Сформувати фрикадельки і відварити їх у підсоленій воді 15 хвилин. Покласти в тарілку, налити борщ, заправити сметаною, посипати зеленню.