Борщ в різних містах і областях готують по-різному. Ось звідки стільки назв: волинський, київський, ставропольський, сибірський і т.д. Кожен з цих видів має багато різновидів, що відрізняються набором продуктів, особливостями приготування і своєрідним смаком. Смачний і наваристий сибірський борщ відрізняється від звичайного тим, що до його складу входять м'ясні фрикадельки. Справжній сибірський борщ, дуже смачний, а найголовніше, дуже корисний для здоров'я. Повірте, цей кулінарний виріб здатний здивувати навіть найвибагливіших гурманів! Один раз спробувавши приготувати борщ за цим рецептом, ви навряд чи повернетеся до звичного варіанту.
Квасолю замочити на 8 годин у холодній воді, промити, залити гарячою водою, варити до готовності.
Цибулю нарізати соломкою, спасерувати в половині олії.
Додати нарізану соломкою моркву, обсмажувати 5 хвилин.
Додати томатну пасту, трохи бульйону, цукор, 1 ст. л. оцту і тушкувати до розм'якшення.
Додати овочі з томатом, капусту, картоплю, нарізану кубиками, варити 10 хвилин.
Додати тушкований буряк, варену квасолю, часник і спеції. Варити ще 10 хвилин.
Пропустити фарш і цибулю через м'ясорубку, додати яйце, воду, сіль, перець, збити.
Сформувати фрикадельки і відварити їх у підсоленій воді 15 хвилин. Покласти в тарілку, налити борщ, заправити сметаною, посипати зеленню.