Борщ сибірський
Кількість порцій - 5
Час приготування - 50 хв

Борщ сибірський

Борщ в різних містах і областях готують по-різному. Ось звідки стільки назв: волинський, київський, ставропольський, сибірський і т.д. Кожен з цих видів має багато різновидів, що відрізняються набором продуктів, особливостями приготування і своєрідним смаком. Смачний і наваристий сибірський борщ відрізняється від звичайного тим, що до його складу входять м'ясні фрикадельки. Справжній сибірський борщ, дуже смачний, а найголовніше, дуже корисний для здоров'я. Повірте, цей кулінарний виріб здатний здивувати навіть найвибагливіших гурманів! Один раз спробувавши приготувати борщ за цим рецептом, ви навряд чи повернетеся до звичного варіанту.

Інгредієнти

  • Яловичий бульйон - 800 г.
  • Яловичий фарш - 120 г.
  • Капуста - 80 г.
  • Картопля - 40 г.
  • Цибуля - 50 г.
  • Морква - 40 г.
  • Цукор - 10 г.
  • Буряк - 160 г.
  • Сметана - 20 г.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Томатна паста - 30 г.
  • Вершкове масло - 20 г.
  • Кріп - за смаком
  • Квасоля - 40 г.
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
  • Часник - 2 зубчики
  • Яйця - 1/2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю замочити на 8 годин у холодній воді, промити, залити гарячою водою, варити до готовності.

  • 02

    Цибулю нарізати соломкою, спасерувати в половині олії.

  • 03

    Додати нарізану соломкою моркву, обсмажувати 5 хвилин.

  • 04

    Додати томатну пасту, трохи бульйону, цукор, 1 ст. л. оцту і тушкувати до розм'якшення.

  • 05

    Додати овочі з томатом, капусту, картоплю, нарізану кубиками, варити 10 хвилин.

  • 06

    Додати тушкований буряк, варену квасолю, часник і спеції. Варити ще 10 хвилин.

  • 07

    Пропустити фарш і цибулю через м'ясорубку, додати яйце, воду, сіль, перець, збити.

  • 08

    Сформувати фрикадельки і відварити їх у підсоленій воді 15 хвилин. Покласти в тарілку, налити борщ, заправити сметаною, посипати зеленню.