Борщ по-молдавськи
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г 10 хв

Борщ по-молдавськи

Не дарма борщ - це дуже популярна страва у слов'янських народів. Його завжди готували господині в неділю, коли вся родина збиралася за святковим столом. Природно, що у кожного народу є свої, трохи змінені рецепти цієї універсальної страви. Тому сьогодні ми вам і пропонуємо приготувати борщ по-молдавськи. Особливістю цієї страви є те, що замість квасолі господині кладуть у нього горох. Це надає трохи змінений смак борщу. Але все одно при цьому виходить дуже ситний наваристий борщ, який не залишить байдужими ваших близьких. Подавати можна борщ по-молдавськи зі сметаною, кропом і з булочками, які теж можна зробити самостійно.

Інгредієнти

  • Капуста - 120 г.
  • Солодкий перець - 60 г.
  • Зелений горошок (стручки) - 60 г.
  • Буряк - 160 г.
  • Корінь селери - 1 шт.
  • Корінь пастернаку - 1 шт.
  • Корінь петрушки - 20 г.
  • Томат-пюре - 10 г.
  • Олія - 10 г.
  • Оцет (3%) - 30 г.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сметана - 40 г.
  • Томатний соус - 20 г.
  • Петрушка - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Кріп - за смаком
  • М'ясо (курячі спинки) - 700 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно зварити курячий бульйон. Для цього м'ясо помити. В холодну воду (1 л.) покласти курячі спинки. Довести до кипіння. Варити на повільному вогні 1,5 години. Потім в кастрюлю покласти нарізаний соломкою буряк, томат-пюре, влити бульйон (500 мл.), оцет та тушкувати на жирі до готовності. Підготувати інгредієнти для приготування борщу: моркву, петрушку, кріп, селеру, пастернак, солокий перець (почистити та порізати соломкою), цибулю - нашинкувати.

  • 02

    Після цього всі продукти перемішати, пасерувати та довести до напівготовності. Стручки зеленого горошку розрізати. В киплячий борщ покласти нашинковану капусту та варити 15 хвилин, додати стручки гороху, варити борщ ще 8 хвилин, потім покласти пасеровані овочі та варити борщ 15 хвилин.

  • 03

    За кілька хвилин до готовності в борщ додати тушкований буряк, томатний соус, посолити та поперчити. При подачі в борщ покласти сметану та посипати дрібно порізаною зеленню.