Якщо ви обожнюєте різні незвичайні рецепти, якщо класичний варіант тієї чи іншої страви вам вже став трохи нецікавий, тоді швидше зверніться до нашого рецепту. Навіть таку, здавалося б , звичайну страву як борщ можна приготувати абсолютно по-іншому. Наприклад, як вам рецепт борщу з грибами і печеним буряком? Чи достатньо незвично? Це істотно змінить смак страви, чого ви, власне, і добивалися. Взагалі, запечений буряк - це в принципі смачно і корисно. Тому й борщ виходить таким самим. А що стосується грибів, то повірте, що борщ з грибами - це дуже смачно. Переконайтеся в цьому, приготувавши цю страву якомога швидше.
Спочатку гриби потрібно залити водою та залишити на 3 години, після цього промити, залити водою та відварити до готовності, нарізати невеликими шматочками, відвар процідити. Буряк ретельно вимити та запекти до готовності в духовці при температурі 180°С, охолодити, почистити та нашинкувати тонкою соломкою.
Цибулю, моркву та корінь петрушки почистити, нарізати тонкою соломкою або кубиками, обсмажити на олії до м'якості, додати гриби та смажити ще 2-3 хвилини.
В кастрюлю викласти буряк та овочі з грибами, залити грибним відваром (1,5-2 склянки), довести до кипіння, влити квас, за смаком посолити та варити на слабкому вогні 15 хвилин. При подачі на стіл посипати нашинкованою зеленню петрушки та селери.